Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laura Ilie, gânduri după concursul de la Tokyo. ”Atat am putut azi. Voi fi mai și mai determinată la Paris”

Daian Cutu

Publicat 24/07/2021 la 11:50 GMT+3

Laura Ilie a fost prima româncă care a intrat în bătălia olimpică sâmbătă, din păcate a fost nevoită să se oprească în faza calificărilor probei de pușcă aer comprinat 10 metri.

Laura Ilie

Credit imagine: facebook

Laura Ilie a fost prima româncă care a intrat în bătălia olimpică sâmbătă, din păcate a fost nevoită să se oprească în faza calificărilor.
Sportiva de la Dinamo a terminat pe locul 9 calificările la tir sportiv – proba de pușcă aer comprimat 10 metri, fiind prima sub linie. Laura Ilie a avut un total de 628 puncte. În finală s-a intrat cu 628.5 puncte. Reprezentanta României a înregistrat următoarele punctaje pe fiecare serie de tragere (104.8, 103.3, 105.0, 105.1, 104.1 și 105.7). Jeanette Hegg Duestad a câștigat calificările cu un total de 632.9 punct, nou record olimpic pentru această secțiune de concurs.

Laura Ilie: Îi susțin pe ceilalți sportivi aflați înca în bătălia pentru medalii

Sportiniva noastra nu și-a putut ascunde dezamăgirea, însă a ținut să puncte că rezultatul de la Tokyo o motivează să revină mult mai puternică la Paris, unde se vor disputa următoarele Jocuri Olimpice, peste trei ani.
”Aceasta editie s-a incheiat pentru mine cu un rezultat sub asteptarile mele, dar care cred că mă va face mai puternica. Mulțumesc celor care au crezut în mine și cărora nu am putut să le ofer înapoi bucuria mult așteptată. Atat am putut azi. Voi fi mai și mai determinată la Paris. Îi susțin pe ceilalți sportivi aflați înca în bătălia pentru medalii și le doresc mult succes”, au fost gândurile așternute de sportiva noastră pe Facebook.

China a luat aurul

Primul set de medalii s-a decernat în la tir sportiv, în proba de pușcă 10 metri aer comprimat. Victoria i-a revenit chinezoaicei Qian Yang, cu un nou record olimpic.
Trăgătoarea de doar 21 de ani nu a avut o prestație senzațională în calificări, pe care le-a încheiat doar pe locul 6, însă în ultimul act a tras excelent și cu un punctaj de 251.8 a luat aurul, fiid la doar 1.1 puncte de a doborî și recordul mondial, deținut de Apurvi Chandella.
Argintul merge Anastasiia Galashina, care nu a putut concura sub drapelul țării sale, datorită suspendării pentru dopaj pe care Comitelul Olimpic a dictat-o împotriva Rusiei, prin prisma numeroaselor cazuri de dopaj. Sportiva de 27 de ani a fost foarte aproape de Yang, terminând la o distanță de doar 0.7.
picture

#ETalks Jocurile Olimpice: Laura Ilie și visul olimpic la Tokyo

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo