Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Veteranul Foroughi Javad, aur cu record olimpic la pistol 10 metri aer comprimat

Daian Cutu

Publicat 24/07/2021 la 11:01 GMT+3

Iranianul Foroughi Javad a câștigat aurul în proba de pistol 10 metri aer comprimat. Trăgătorul de 41 de ani a reușit un total de 244.8, performanță prin care a doborât recordul olimpic.

Javad Foroughi sacré à Tokyo

Credit imagine: Getty Images

Iranianul Foroughi Javad a câștigat aurul în proba de pistol 10 metri aer comprimat. Trăgătorul de 41 de ani a reușit un total de 244.8, performanță prin care a doborât recordul olimpic. El nu a fost departe nici de a bifa și un record mondial. Reperul a fost setat de nord-coreeanul Kim Son Guk, ce a tras 246.5 puncte.
Argintul i-a revenit lui Damir Mikec(Serbia). Sportivul din țara vecină a intrat în extremis în marea finală, unde a dat lovitura. Bronzul a fost adjudecat de Wei Pang, din China.
Saurabh Chaudhary(Iran) a câștigat calificările, însă la final a trebuit să se mulțumescă doar cu locul 7.

China a luat aurul în prima întrecere de tir

Primul set de medalii s-a decernat în la tir sportiv, în proba de pușcă 10 metri aer comprimat. Victoria i-a revenit chinezoaicei Qian Yang, cu un nou record olimpic.
Trăgătoarea de doar 21 de ani nu a avut o prestație senzațională în calificări, pe care le-a încheiat doar pe locul 6, însă în ultimul act a tras excelent și cu un punctaj de 251.8 a luat aurul, fiid la doar 1.1 puncte de a doborî și recordul mondial, deținut de Apurvi Chandella.

Laura Ilie, la un pas de a prinde ultimul act

Sportiva de la Dinamo a terminat pe locul 9 calificările la tir sportiv – proba de pușcă aer comprimat 10 metri, fiind prima sub linie. Laura Ilie a avut un total de 628 puncte. În finală s-a intrat cu 628.5 puncte. Reprezentanta României a înregistrat următoarele punctaje pe fiecare serie de tragere (104.8, 103.3, 105.0, 105.1, 104.1 și 105.7).
România a obținut unul dintre ultimele titluri olimpice tot în proba de pușcă aer comprimat 10 metri, prin Alin George Moldoveanu, la ediția Londra 2012. Fiind o proba imprevizibilă am sperat că trăgătoarea noastră ar putea să mai producă o mare surpriză olimpică.
Medaliile care se vor mai acorda sâmbătă, la Jocurile Olimpice:
  • Tir cu arcul - echipe mixte
  • Ciclism - cursa de șosea - masculin
  • Scrimă - spadă feminin
  • Scrimă - sabie masculin
  • Judo - feminin, 48 kilograme
  • Judo - masculin, 60 kilograme
  • Tir - 10 metri pistol masculin
  • Taekwondo - feminin, 49 kilograme
  • Taekwondo - masculin, 58 kilograme
  • Haltere - feminin, 49 kilograme
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo