Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vârsta e doar un număr. Un trăgător din Kuweit, medaliat la Tokyo la 57 de ani

Daian Cutu

Actualizat 26/07/2021 la 15:39 GMT+3

Proba masculină de talgere de la Tokyo a adus un nou record olimpic, dar pe lângă asta, Abdullah Alrashidi a reușit o performanță extrem de greu de realizat.

Abdullah Al-Rashidi

Credit imagine: Getty Images

Proba masculină de talgere de la Tokyo a adus un nou record olimpic, dar pe lângă asta, Abdullah Alrashidi a reușit o performanță extrem de greu de realizat.
Trăgătorul din Kuweit și-a adjudecat medalia de bronz, la 57 de ani! Tirul este o disciplină în care se concurează până la vârste înaintate, astfel se întâmplă constat să vedem sportivi trecuți de prima tinerețe, care concurează sau chiar reușesc să termine pe podium, cum a fost cazul de față.

Departe însă de recordul all-time

Suedezul Oscar Swahn este cel mai vârstnic laureat din istoria Jocurilor Olimpice. El a reușit să ia medalia de argint la tir, la incredibila vârstă de 72 de ani și 298 de zile, la Jocurile Olimpice găzduite de Antwerp, în 1920. El a reușit 8 ani mai devreme, la 64 și 298 de zile să câștige medalia de aur, în cadrul întrecerii organizate de Stockholm.
Cel mai tânăr concurent la finalei de talgere a fost Ettu Kallionen, care la 23 de ani a reușit să termine pe locul patru. Finlandezul fiind astfel o mare speranță a acestei discipline, în care ar putea concura decenii bune de acum înainte.
Aurul a fost câștigat de Vincent Hancock. Americanul a obținut 59 de puncte și a stabilit un nou record olimpic, fiind la doar un punct de e egala cea mai bună performanță din istorie, reușită de indianul Bajwa Angad Vir Singh, în 2018. Pe locul secund a încheiat danezul Jesper Hansen.
La feminin, triumful i-a revenit americancei Amber English, cu record olimpic. Ea a reușit 56 de puncte, la doar trei de cea mai bună performanță din istorie, care îi aparține chinezoaicei Wei Meng, aceasta a fost nevoită să se mulțumească doar cu medalia de bronz la Tokyo.
Argintul a fost luat de Diana Bacosi (Italia), la doar un punct de distanță English.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo