Proba masculină de talgere de la Tokyo a adus un nou record olimpic, dar pe lângă asta, Abdullah Alrashidi a reușit o performanță extrem de greu de realizat.
Trăgătorul din Kuweit și-a adjudecat medalia de bronz, la 57 de ani! Tirul este o disciplină în care se concurează până la vârste înaintate, astfel se întâmplă constat să vedem sportivi trecuți de prima tinerețe, care concurează sau chiar reușesc să termine pe podium, cum a fost cazul de față.
Tokyo 2020
Laura Ilie își acuză adversarele! "Fură cu nerușinare. Existau elemente pentru descalificare!"
25/07/2021 LA 15:08

Departe însă de recordul all-time

Suedezul Oscar Swahn este cel mai vârstnic laureat din istoria Jocurilor Olimpice. El a reușit să ia medalia de argint la tir, la incredibila vârstă de 72 de ani și 298 de zile, la Jocurile Olimpice găzduite de Antwerp, în 1920. El a reușit 8 ani mai devreme, la 64 și 298 de zile să câștige medalia de aur, în cadrul întrecerii organizate de Stockholm.
Cel mai tânăr concurent la finalei de talgere a fost Ettu Kallionen, care la 23 de ani a reușit să termine pe locul patru. Finlandezul fiind astfel o mare speranță a acestei discipline, în care ar putea concura decenii bune de acum înainte.
Aurul a fost câștigat de Vincent Hancock. Americanul a obținut 59 de puncte și a stabilit un nou record olimpic, fiind la doar un punct de e egala cea mai bună performanță din istorie, reușită de indianul Bajwa Angad Vir Singh, în 2018. Pe locul secund a încheiat danezul Jesper Hansen.
La feminin, triumful i-a revenit americancei Amber English, cu record olimpic. Ea a reușit 56 de puncte, la doar trei de cea mai bună performanță din istorie, care îi aparține chinezoaicei Wei Meng, aceasta a fost nevoită să se mulțumească doar cu medalia de bronz la Tokyo.
Argintul a fost luat de Diana Bacosi (Italia), la doar un punct de distanță English.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Laura Ilie, gânduri după concursul de la Tokyo. ”Atat am putut azi. Voi fi mai și mai determinată”
24/07/2021 LA 08:50
Tokyo 2020
Veteranul Foroughi Javad, aur cu record olimpic la pistol 10 metri aer comprimat
24/07/2021 LA 08:01