România a obținut unul dintre ultimele titluri olimpice tot în proba de pușcă aer comprimat 10 metri, prin Alin George Moldoveanu, la ediția Londra 2012. Atunci, reușita sportivului din Focșani a fost oarecum neașteptată. Laura nu este cotată nici ea printre favorite la Tokyo, dar tirul sportiv este o disciplină tare imprevizibilă, iar sportiva este gata să facă rezultatul carierei. Gândurile ei zboară chiar către medalia de aur și dacă ar avea cea mai mare superputere ar face ca acest vis să-l transforme instantaneu în realitate.
"Mi-ar plăcea ca printr-un click să fiu acum cu aurul de gât pe podiumul de la Tokyo și apoi, cu un alt click, să ajung să mă plimb în Spania", a susținut sportiva de la CS Dinamo, într-un interviu acordat pentru gsp.ro. Laura Ilie a mărturisit și cum ar sărbători o astfel de performanță: "Savurez în primul rând momentul când voi realiza că munca mea n-a fost în zadar. Dar asta mi-ar lua probabil zile bune. Nu prea e genul meu să mă gândesc la extravaganțe. Pentru mine, concursul olimpic e o probă la care am mai tras miliarde de alice, diferă doar țara și condițiile".

#ETalks Jocurile Olimpice: Laura Ilie și visul olimpic la Tokyo

Tokyo 2020
Vârsta e doar un număr. Un trăgător din Kuweit, medaliat la Tokyo la 57 de ani
26/07/2021 LA 10:38

Laura Ilie ar fi ales gimnastica dacă ar fi putut face alt sport

Dacă ar fi putut face alt sport în afară de tir, Laura Ilie ar fi ales gimnastica. "M-am uitat mult la acest sport, mama era pasionată și mă fascinau momentele în care fetele săreau la bârnă sau la sol. Eram impresionată. În realitate, n-aș fi avut nicio șansă să devin gimnastă, dar dacă aș fi putut alege și aș fi avut posibilitatea să fiu creată pentru un anumit sport, spre gimnastică m-aș fi îndreptat", a relatat tricolora.
Subiectul urșilor în România este unul intens dezbătut în această perioadă. Ce ar face sportiva dacă s-ar nimeri în pădure în fața unui urs și n-ar avea pușca la ea? "Aș lua-o imediat la sănătoasa, chiar dacă aș avea pușcă! N-am tras niciodată în animale și nici nu-mi doresc. Încerc să fiu discretă în ce privește părerile mele despre vânătoare, de exemplu. Sigur, exista în adâncurile istoriei expresia: vânează sau vei fi vânat. Dar erau alte condiții, era vorba atunci despre a-ți asigura hrana. Acum e doar distracție și dezvoltarea unor abilității pentru unii și afectarea naturii, pe de altă parte. Nu mi se pare ceva de încurajat", a răspuns Laura pentru sursa citată.
Tricolora are în palmares 3 titluri europene, două la individual (2019, 2020) și unul cu echipa (2018). Laura a mărturisit faptul că tirul sportiv înseamnă printre altele și o mare încărcătură mentală. Astfel, în timpul liber, cel mai mult îi place să lenevească. "Când ajung acasă, îmi place să lenevesc, să pornesc televizorul și să stau liniștită. La tir, după un antrenament intens de două-trei ore, cu o mare încărcătură mentală, simți nevoia să te decuplezi. E ca un blocaj din care doar astfel îți revii. Nu am nicio plăcere să ies la o plimbare sau să ies prin oraș, să mă duc la un cinematograf".
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. România - Honduras este joi, 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Laura Ilie își acuză adversarele! "Fură cu nerușinare. Existau elemente pentru descalificare!"
25/07/2021 LA 15:08
Tokyo 2020
Laura Ilie, gânduri după concursul de la Tokyo. ”Atat am putut azi. Voi fi mai și mai determinată”
24/07/2021 LA 08:50