Choi Suk-hyeon, în vârstă de 22 de ani, a declarat că a îndurat ani întregi de abuzuri, însă a precizat că plângerile ei către autorități au fost ignorate, conform presei coreene. Ea s-a sinucis săptămâna trecută.
Ea a fost selecționată pentru echipa națională de triatlon ca adolescentă în 2015. Mai multe sportive din Coreea de Sud au vorbit despre abuzuri în ultimii ani.
Înregistrările audio publicate de televiziunea sud-coreeană confirmă acuzațiile părinților ei, cei care au declarat că ea a fost bătută, înjurată și hărțuită de membri ai staff-ului tehnic. Într-una din înregistrări, o voce de bărbat poate fi auzită spunând: ”Tu! Vino aici. Unește-ți fălcile!” și apoi pot fi auzite zgomote de palme.
Triatlon
Kristian Blummenfelt, campion olimpic la triatlon
25/07/2021 LA 23:33

Plângerile lui Choi, ignorate de autorități

În jurnalul ei, Choi a scris că plânge în fiecare zi și că preferă să moară după ce a fost ”bătută ca un câine”. Ea a depus plângeri la Comitetul Olimpic și Sportiv Coreean în aprilie și a cerut o investigație, relatează AFP.
O prietenă a lui Choi a declarat pentru agenția Yonhap că ea ”a cerut ajutorul mai multor instituții publice, însă toate au ignorat-o”. Comitetul Olimpic Coreean a negat că a ignorat plângerea ei și a precizat într-un comunicat că a numit un investigator femeie după ce a primit plângerea în aprilie.
”Comitetul consideră că este regretabil că un astfel de incident a avut loc din nou chiar dacă facem eforturi pentru a preveni violența și abuzurile sexuale pentru a proteja drepturile omului”, se arată în comunicat. Federația Coreeană de Triatlon a informat că va lua măsuri împotriva abuzatorilor, conform South China Morning Post.

Alte sporturi afectate

Au existat mai multe plângeri privind abuzuri în sportul sud-coreean în ultimii ani. Anul trecut a avut loc cea mai mare investigație privind abuzul sexual după ce mai mulți sportivi au declarat cp au fost abuzați fizic și sexual de antrenorii lor.
De asemenea, patinatoare de elită au declarat că au fost abuzate sexual de antrenorii lor și că acest lucru a fost apoi mușamalizat.
Triatlon
Scene incredibile la JO. Jumătate dintre sportivii de la triatlon nu au auzit semnalul de start
25/07/2021 LA 23:15
Tokyo 2020
Premieră istorică pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo! "E o performanță extraordinară"
19/07/2021 LA 11:31