COVID-19 acționează extrem de repede și nimeni nu e ferit de acest flagel. A simțit-o pe propria piele Alessandro Saravalle, poreclit "omul de fier", sportiv care a participat la Mondialele de Triatlon (Asiago), dar și la Europenele desfășurate chiar în țara noastră, la Cheile Grădiștei.
Cel mai probabil, Alessandro a luat virusul de la bunicul său, care din păcate nu a rezistat. Chiar dacă tinerii nu sunt într-un pericol atât de mare, dacă ne raportăm la rata mortalității în ceea ce îi privește, Saravalle a atras atenția asupra faptului că acest virus reușește să îi aducă în pragul depresiei chiar și pe cei mai echilibrați oameni.
"După-amiază m-am antrenat bine, fără probleme, iar noaptea m-am trezit cu dureri musculare severe, de parcă m-ar fi bătut cineva. Mi-a apărut și febra, termometrul a arătat din prima 38,7. După câteva zile, din punct de vedere fizic am început să mă simt mai bine, dar psihic eram în bucăți. Blocat în casă, bunicul meu era la reanimare și a murit la scurt timp. Eram foarte îngrijorat pentru mama, știam cât suferă, ea lucrează în Elveția și nu a putut să vină să își conducă tatăl pe ultimul drum. A fost o situație teribilă, dar am încercat să privesc înainte", a spus sportivul, pentru Gazzetta dello Sport, pentru ca apoi să le transmită un mesaj de încurajare medicilor, care fac o muncă titanică pentru a salva cât mai multe vieți: "Sunt sigur că vom depăși această criză. M-am identificat cu medicii aflați în prima linie, nu pot decât să le mulțumesc pentru munca fantastică pe care o depun".
Bundesliga
Gotze și-a anunțat plecarea de la Dortmund! Mijlocașul german s-ar putea reuni cu Klopp la Liverpool
10/04/2020 LA 08:03
Înainte de a fi testat pozitiv cu COVID-19, Alessandro credea că totul e exagerat în presă și era convins că el niciodată nu ar avea cum să fie atins de virus. Mulți gândesc similar, iar triatlonistul a încercat să tragă un semnal de alarmă, astfel încât să îi responsabilizeze pe cât mai mulți. Doar respectând măsurile luate de Guvern, virusul va putea fi controlat, iar răspândirea lui va fi mult mai lentă.
"Nu m-am gândit niciodată că voi avea coronavirus, credeam că e ceva, așa, departe de mine. Vă spun sincer, în primă fază m-am gândit doar la faptul că acest virus va bloca pe termen lung competițiile sportive și că nu voi avea cum să mai particip la concursuri. Dar am înțeles rapid cât de periculos e virusul, cum nimeni nu e protejat în fața lui. Trebuie să fim atenți, să stăm în casă pe cât posibil, pentru a nu permite ca COVID-19 să se răspândească", a mai spus sportivul.
sursă foto: Federația Italiană de Triatlon
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Triatlon
Kristian Blummenfelt, campion olimpic la triatlon
25/07/2021 LA 23:33
Triatlon
Scene incredibile la JO. Jumătate dintre sportivii de la triatlon nu au auzit semnalul de start
25/07/2021 LA 23:15