Naționala Poloniei a pierdut un singur set până la meciul cu Slovenia și era favorită la câștigarea titlului european. De cealaltă parte, slovenii au reușit un meci excelent și în "sferturi", împotriva campioanei en-titre Rusia (scor 3-1), iar moralul slovenilor era foarte bun.
Tripla campioană mondială, Polonia, a început mai bine meciul și a avut un avantaj de 3 puncte, dar Slovenia a fost cea care s-a impus până la urmă în primul set (25-23). Wilfredo Leon a fost jucătorul de bază al Poloniei la acest Campionat European, dar n-a reușit să-și pună amprenta și în partida cu Slovenia. Greșelile copilărești ale Poloniei au făcut diferența în semifinala de la Ljubljana. După ce Polonia a revenit în setul al doilea (24-26), Slovenia a preluat conducerea partidei și s-a impus în ultimele două părți ale jocului (25-22, 25-23). Tine Urnaut a înscris cele mai multe puncte pentru naționala Sloveniei (18) și a asigurat locul țării sale în ultimul act. Va fi a doua finală europeană jucată de Slovenia, după cea pierdută în 2015, în fața Franței (0-3).
https://i.eurosport.com/2019/09/26/2684290.jpg
Volei
Serbia - Slovenia 3-1 | Serbia, pentru a treia oară campioană europeană la volei masculin
07/10/2019 LA 14:07
Serbia - Franța este a doua semifinală a Campionatului European. Meciul se va juca vineri (27 septembrie) la Paris și va semna a 21-a confruntare dintre cele două naționale. Franța conduce la capitolul victorii, după 12 partide câștigate de campioana europeană din 2015.

Naționala Poloniei a ajuns la Campionatul European cu avionul guvernamental

Naționala Poloniei a ajuns cu întârziere la Ljubljana pentru meciul din semifinalele Campionatului European. Zborul polonezilor a fost anulat din cauza grevei organizate de compania aeriană Adria Airways. Prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki a fost cel care a rezolvat situația, după ce a trimis un avion guvernamental să-i escorteze pe jucători.
Drumul Poloniei la Campionatul European s-a oprit în semifinale, după șapte victorii în partidele cu Olanda, Ucraina, Cehia, Muntenegru, Estonia, Spania și Germania.
Volei
România a revenit la Campionatul European de volei masculin cu o înfrângere clară în fața Franței
07/10/2019 LA 13:56
Volei
România revine la Campionatul European de volei masculin după 24 de ani
07/10/2019 LA 14:02