Eurosport România vă prezenta în exclusivitate pe 19 iunie, toate transferurile făcute în voleiul feminin românesc. Echipa din prima ligă a României au adus o serie de vedete de prim rang, componente ale naționalelor țărilor lor.
Din Japonia până în Cuba, din Germania, Brazilia, Belgia, până la Serbia, Bulgaria sau Canada. Una dintre numele mari pe care le anunțaserăm atunci era sârboaica Sara Lozo, componentă de bază a naționalei țării sale. Lozo (25 de ani) venea din Rusia, acolo unde jucase pentru Proton Saratov. Mai trecuse prin Italia și Kazahstan, iar acum alesese echipa CSM Lugoj!

90.000 de euro pe sezon la Lugoj

Volei
Giani Crețu este noul antrenor al naționalei Sloveniei
08/08/2022 LA 14:27
Reporterii worldofvolley au făcut însă o dezvăluire incredibilă. Sara Lozo ar putea fi suspendată de către FIVB (Federația Internațională de Volei) pentru că a semnat în același timp cu două cluburi diferite!
Echipa timișoreană i-a oferit, de departe, cel mai mare contract de la echipă și unul din Top 5 în voleiul românesc. Lozo a semnat un contract pe un an, urmând să câștige 90.000 de euro pe sezon. Cum în volei jucătorii sunt plătiți 10 luni pe an, Lozo primea nici mai mult nici mai puțin decât 9.000 de euro pe lună!
Un salariu pe măsura talentului său dacă avem în vedere că Sara a fost una dintre cele mai bune componente ale naționalei Serbiei care în acest an a cucerit medaliile de bronz în Volleyball Nations League (Liga Mondială). Numai că evoluțiile sale au atras atenția și altor cluburi. Lozo a câștigat o valoare mare pe piață, a explodat pur și simplu, iar japonezii de la Ageo Medics, i-au făcut o ofertă de aproape trei ori mai mare! Câștiga în jur de 250.000 de euro/anual.
https://i.eurosport.com/2022/06/19/3395550.jpg

100.000 de euro cere timișorenii răscumpărare

Lozo nu a rezistat tentației, iar sursele celor de la worldofvolley spun că a semnat și cu clubul nipon din V. League. Informați de acest lucru și de faptul că Lozo nu mai vrea să vină la Lugoj, clubul timișorean a cerut o răscumpărare substanțială pentru a renunța la contractul inițial. Se vorbește de o sumă de aproximativ 100.000 de euro!
Ageo a refuzat să plătească acești bani, iar acum Lozo se află într-o situație deosebit de delicată. Dacă niciunul dintre cluburi nu renunță la contract, în favoarea celuilalt, riscă să fie suspendată de FIVB pe toată durata contractului. Adică extrema sârbă ea nu va mai putea juca niciun meci oficial în următorul sezon. O situație care i-ar pune în pericol cariera.
Volei
CSM București reînființează echipa de volei. Va evolua direct în prima ligă!
27/07/2022 LA 13:49
Volei
Toate transferurile din voleiul feminin românesc! Cine se va bate la titlu în sezonul viitor?
19/06/2022 LA 13:44