Alin Alexuc-Ciurariu a cucerit marți seară medalia de aur la categoria 130 kg, la greco-romane la Campionatele Europene de lupte de la Roma, după ce l-a învins în finală pe georgianul Levan Arabuli (6-1). Sportivul care aparține de CS Dinamo, în vârstă de 30 de ani, a obținut astfel cea mai mare performanță a carierei.
Alexuc-Ciurariu a mai obţinut medalii de bronz la Europene în 2018 la Kaspiisk (Rusia) şi anul trecut la Bucureşti. La Roma, Alexuc s-a impus luni în optimi în faţa rusului Zurabi Ghedehauri, în sferturi l-a întrecut pe azerul Sabah Saleh Shariati, iar în semifinale a câştigat în faţa ucraineanului Nikola Kucimi.
“Alin Alexuc-Ciurariu scrie încă o pagină de istorie și devine Campion European la Roma! Imnul României a răsunat din nou pe plan internațional, datorită lui Alin! O finală de povestit nepoților, în care luptătorul român și-a învins adersarul georgian Levan Arabuli cu 6-1! Felicitări, Alin Alexuc-Ciurariu! Felicitări antrenorilor Arghira Anton si Petre Cărare, și antrenorului care l-a descoperit, Ioan Asaftei! Felicitări întreg staff-ului tehnic FRL care a contribuit la această performanță deosebită! Din păcate, Tița Florin nu a avut forța necesară să treacă de campionul mondial Nugzari Tsurtsumia (Georgia), în finala mică a categoriei 55 kg. Mihai Mihuț (63 kg) a ratat și el șansa de a urca din nou pe podiumul european, după ce a fost învins de Erik Torba (Ungaria), cu 6-3, în finala pentru bronz. Capul sus!”, a fost comunicatul Federației Române de Lupte.
Tokyo 2020
"Sunt foarte supărată pe mine!" Reacția Krisztei Incze după înfrângerea din recalificări la JO
04/08/2021 LA 20:46
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Wrestling Greco-Roman
Jocurile Olimpice: Cum a arătat ultima luptă a lui Alin Alexuc Ciurariu la Tokyo
02/08/2021 LA 02:13
Tokyo 2020
Luptătorii României, cu moralul sus la Jocurile Olimpice: "Toți 5 au șanse la medalii la Tokyo"
19/07/2021 LA 15:24