Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Am șanse mari la o medalie!" Alin Alexuc-Ciurariu, optimist înainte de plecarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Bianca Dumitru

Publicat 14/07/2021 la 11:22 GMT+3

Alin Alexuc-Ciurariu va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de lupte greco-romane, în categoria 130 de kg. Înaintea plecării în Japonia, sportivul a vorbit despre șansele sale la o medalie.

Alin Alexuc-Ciurariu

Credit imagine: facebook

Cu doar câteva zile înainte de plecarea în Japonia, Alin Alexuc-Ciurariu a oferit un interviu în care a vorbit despre șansele sale de a obține o medalie la Tokyo. Sportivul, aflat la a treia participare la Jocurile Olimpice, a declarat că, din punctul său de vedere, experiența acumulată la edițiile precedente ar putea fi un atu.
"Obiectivul meu este câștigarea unei medalii, pentru că sunt deja la a treia ediție la care particip. Vă dați seama, mă duc acolo doar cu gândul la o medalie, dar acum să vedem, pentru că se poate întâmpla orice. Depinde de ziua în care voi concura, depinde și de felul în care mă trezesc, cum voi fi în ziua respectivă la competiție.
Am fost dezamăgit de amânarea turneului, pentru că anul trecut în luna februarie eram în vârf de formă, eram campion european și după o lună era primul turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice. Adică eram foarte bine pus la punct și pregătit. M-a deranjat un pic că s-a amânat, cu trei zile înainte de turneul de calificare de la Budapesta, ne-au anunțat că turneul se amână, pentru că a venit ceva pandemie, noi nici nu știam despre ce e vorba atunci și ne-au trimis acasă din cantonament. Și, v-am spus, eu eram foarte bine pregătit pentru acel turneu. Dar până la urmă ce să zic, valoarea se vede chiar dacă s-a amânat sau nu. Asta a fost viața, poate așa a fost să fie. Acum mergem acolo cu gândul să fim cei mai buni.

"Plecăm toți cu șanse egale!"

Eu îmi cunosc adversarii, dar știți cum e, acolo sunt cei mai buni 16 luptători din lume. Suntem cei mai buni și plecăm toți cu șanse egale. Acolo nu este unul mai bun și unul mai slab, fiecare are o șansă la medalii. Acum depinde de ziua în care mă trezesc. Pot să nu am nicio cotă, să se spună că iau bătaie din primul meci, dar în același timp să ies campion olimpic, dar și invers, pot să mă duc cu șanse să ies campion olimpic și să iau bătaie din primul meci. Acolo nu se știe nimic dinainte, sunt cei mai buni 16 sportivi din lume.
Cu siguranță va fi un atu că am mai participat la Jocurile Olimpice. Singura problemă care ar fi e legată de categorie, pentru că la celelalte ediții eu am fost la categoria de 97 de kg, iar acum sunt la 130 de kg. Acum nu știu dacă e un avantaj sau un dezavantaj. Dar, fiind campion european la această categorie, și câștigând destule alte medalii, eu zic că am șanse destul de mari. Acum vom vedea acolo cum se vor desfășura lucrurile", a declarat Alin Alexuc-Ciurariu pentru Agerpres.
Luptătorul român, care a obținut biletele pentru Tokyo după o prestație excelentă la turneul de calificare de la Sofia, a dezvăluit și cum a decurs pregătirea în condițiile pandemiei de Covid-19, vorbind și despre restricțiile cu care se va confrunta în Japonia.
"Federația Română de Lupte mi-a pus la dispoziție foarte multe cantonamente. A investit foarte mult în pregătirea mea, chiar m-am antrenat cu campionul olimpic, cu cubanezul care este de trei ori campion olimpic. Federația Română de Lupte mi-a găsit foarte multe cantonamente de pregătire, acum sunt în Lituania. Acum, eu sper să prind o zi bună. Mai este foarte puțin până la debut, foarte multe nu mai am să mai adaug la pregătire, doar să mă șlefuiesc, ca să zic așa.

"Nu mai contează spectatorii când îți dorești medalia!"

Am auzit că sunt și foarte multe restricții, dar încă nu le cunoaștem, vom vedea acolo. Am înțeles că ne vor face test în fiecare zi, nu știm cum va fi și ce va fi. Nu știu nici sala de antrenament când vom avea acces la ea, pentru că este foarte importantă perioada aia de cinci-șase zile înainte de meciuri. Nu știm dacă putem să ieșim la antrenament, chiar nu știu cum va fi. La celelalte ediții a fost mai simplu, era un program, trebuia să mergem să ne antrenăm, acum probabil că japonezii vor fi mai stricți.
Va fi foarte greu, dar sportivii dacă își doresc cu adevărat medalia, acum nu mai contează spectatorii. E adevărat, este urât cu sala goală, fără susținători sau cu altcineva în sală. Dar fiind sportivi, noi ne ducem doar cu gândul la medalie, nu ținem cont de faptul că nu sunt spectatori. Oricum, nu cred că o să se simtă mult că sunt Jocurile Olimpice. Ne ducem, apoi venim imediat după întrecere, avem parcă 48 de ore după competiție să plecăm. O să fie așa, pe fugă", a adăugat sportivul.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo