Kriszta Tunde Incze a fost învinsă, miercuri dimineață, de letona Anastasija Grigorjeva, cu 14-7, în primul tur al recalificărilor. Reprezentanta României a luptat curajos, a debutat cu un procedeu de două puncte, dar experiența mai mare a adversarei a făcut diferența până la final.
Luptătoarea româncă de 25 de ani a ratat, astfel, calificarea în meciul pentru medalia de bronz și a plecat din sală cu ochii în lacrimi. După înfrângere, Kriszta Incze a declarat că s-a blocat și nu a mai știut cum să reacționeze din cauza emoțiilor, fiind cu gândul la cucerirea unei medalii.
"Mă așteptam la alt stil din partea ei. N-am văzut-o până acum să fie așa insistentă cu această tehnică a ambelor brațe peste un braț. N-am știut cum să reacționez. M-am blocat psihic...
Tokyo 2020
Luptătorii României, cu moralul sus la Jocurile Olimpice: "Toți 5 au șanse la medalii la Tokyo"
19/07/2021 LA 15:24
Am sperat la aur, apoi măcar la bronz, dar am greșit prea mult în fața lui Gregorieva. Am atacat la un moment dat cu orice risc, fiindcă letona luase avans, am reușit să mă apropii, dar m-a întors. Am avut niște emoții imense. N-am putut să mi le controlez. Sunt foarte supărată pe mine", a declarat sportiva, potrivit GSP.

Jocurile Olimpice, lupte: Kriszta Tunde Incze, învinsă la punctaj în recalificări

"O să mă întorc la Paris!"

Kriszta Incze a adăugat că îi pare rău că i-a dezamăgit pe cei dragi, cărora le-a transmis că va da totul în următorii ani pentru a obține un rezultat și mai bun la ediția din 2024 a Jocurilor Olimpice.
"L-am auzit pe președinte cum mi-a strigat din tribună să nu mai las brațul jos, dar a fost o chestie instinctuală, care m-a costat. A fost prima mea participare la Olimpiadă, mi-am dorit enorm să demonstrez că n-a fost o întâmplare calificarea mea la Tokyo, însă lucrurile n-au stat așa cum mi-am dorit. O să-mi analizez meciurile de aici, o să lucrez mai departe ca să mă întorc mai puternică pentru Paris 2024.
Îmi pare rău că am dezamăgit atâția oameni care m-au susținut: familia, prietenii, antrenorii, conducerea federației. Voi avea o discuție cu mine și voi găsi resursele să renasc, să merg mai departe cu capul sus", a conchis Kriszta Incze.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
"Am șanse mari la o medalie!" Alin Alexuc-Ciurariu, optimist înainte de plecarea la Tokyo
14/07/2021 LA 08:22
Wrestling Greco-Roman
Jocurile Olimpice: Cum a arătat ultima luptă a lui Alin Alexuc Ciurariu la Tokyo
02/08/2021 LA 02:13