Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Nu se aștepta nimeni să câștigăm!" Reacțiile 'tokyotricolorilor' după prima partidă de la Jocurile Olimpice

Bianca Dumitru

Actualizat 22/07/2021 la 17:58 GMT+3

România s-a impus în primul meci de la Jocurile Olimpice, în fața reprezentativei statului Honduras, cu scorul de 1-0. La finalul partidei, Tudor Băluță, George Ganea și Alexandru Pașcanu au analizat evoluția 'tokyotricolorilor'.

România - Honduras

Credit imagine: Getty Images

România a câștigat cu 1-0 meciul cu Honduras, din prima etapă a grupelor de la Jocurile Olimpice. La finalul partidei, Tudor Băluță, George Ganea și Alexandru Pașcanu au comentat evoluția 'tokyotricolorilor'.
Băluță, trimis pe teren în minutul 69, a evidențiat atitudinea pe care au avut-o românii în primul meci de la Jocurile Olimpice, spunând că este normal ca adversarii să le pună probleme, echipele calificate fiind dintre cele mai bune.
"Sunt și momente în care trebuie să suferim. Toți adversarii sunt buni și se află aici pe merit. Vreau să scot în evidență atitudinea fiecăruia dintre colegi din teren, felul în care au luptat până la final. Asta arată cât de mult ne dorim să obținem rezultate bune.
Trebuie să pregătim foarte bine următoarele două meciuri. Ne bucurăm puțin până mâine și apoi ne gândim doar la meciul cu Coreea de Sud. Nu ne facem calcule, mergem la victorie la fiecare meci și sperăm ca la finalul acestor trei jocuri să fim calificați", a declarat Tudor Băluță.

"Suntem hotărâți să luptăm pentru România"

Ganea a vorbit despre condițiile meteo care le-au pus probleme românilor în Japonia și a comentat și prestația reprezentativei din Noua Zeelandă în fața Coreei de Sud, în celălalt meci al grupei B.
"A fost un meci destul de greu, dar suntem foarte bucuroși că am reușit să luăm cele trei puncte. A fost umiditate foarte mare, a fost greu din punctul ăsta de vedere. S-a văzut că am început un pic mai târziu pregătirea pentru că cealaltă echipă a fost mai bine pregătită, iar noi am picat fizic după minutul 70.
Știam că Noua Zeelandă este o echipă foarte bună, foarte arțăgoasă, a demonstrat astăzi că joacă un fotbal foarte frumos, dar noi acum suntem fericiți că am luat cele trei puncte, o să ne odihnim și apoi urmează să ne gândim la meciul cu Coreea de Sud.
Nu cred că se aștepta nimeni ca noi să facem niște rezultate bune aici, de-asta suntem ambițioși și vrem să le arătăm tuturor că, deși nu am venit aici cu lotul cel mai bun, jucătorii care sunt la echipă sunt hotărâți să lupte pentru țara lor și să dea tot ce au mai bun pe teren", a spus George Ganea.

"Am câștigat și cu mintea, și cu inima!"

La rândul său, Pașcanu a spus că întreaga echipă a dat totul pe teren și a punctat importanța acestei victorii în condițiile în care selecționerul Mirel Rădoi nu a avut cel mai bun lot la dispoziție.
"A fost greu, suntem morți cu toții, dar a meritat. Fiecare picătură de energie pe care am dat-o pe teren a meritat. E o victorie foarte, foarte importantă și ne dă putere să mergem mai departe. E o victorie obținută și cu mintea, și cu inima. Am profitat de acea fază fixă, a fost foarte important că am dat gol înainte de pauză și că în a doua repriză am dat totul pe teren.
Fiecare jucător din vestiar merită să spunem 'Jos pălăria' în fața lui. Sunt mândru că fac parte din această echipă, dar mai avem două meciuri foarte importante și sper să trecem mai departe, în fazele eliminatorii. Sunt fericit că am putut să câștigăm", a adăugat Alex Pașcanu.
Pentru echipa olimpică a României urmează duminică, de la ora 14:00, meciul cu naționala Coreei de Sud, care va fi transmis în direct pe Eurosport 2.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo