Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roland Garros LIVEBLOG | Nadal - Zverev și Gauff - Trevisan, primele două semifinale

Alex Masgras

Actualizat 01/06/2022 la 02:38 GMT+3

Astăzi încep sferturile de finală de la Roland Garros. Partida dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal este capul de afiș al zilei de marți, urmând să aibă loc în sesiunea de seară de pe Philippe Chatrier, nu mai devreme de ora 21:45.

Novak Djokovic & Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal - Novak Djokovic 3-1 la seturi | Un meci pentru istorie, la Roland Garros

Update / Rafa Nadal a câștigat la tie-break setul 4 (7-3) și s-a calificat pentrua 15-a oară în carieră în semifinale la Roland Garros. Pentru un loc în finală, ibericul în va înfrunta pe Alexander Zverev.
picture

Punctul prin care Rafa Nadal l-a învins pe Novak Djokovic, în sferturile de la Roland Garros

Update / E ora 1 dimineața la Paris, iar temperatura e scăzută, dar nimeni nu pleacă acasă. Imaginile din tribune sunt memorabile, mulți dintre fani fiind înfășurați cu pături pentru a se proteja de frig.
picture

Imagini uluitoare de la duelul Nadal-Djokovic! Fanii, înfășurați cu pături, la la ora 1 dimineața

UPDATE / Djokovic a servit pentru set la 5-3 și a avut două mingi de a trimite meciul în decisiv, dar Nadal le-a salvat și a izbutit break-ul, păstrând șanse să închidă meciul în 4 seturi.
UPDATE / Nervii lui Novak Djokovic au cedat în startul setului 4. Sârbul a avut ghinion la un punct și după ce a ratat un voleu a lovit cu putere cu racheta în fileu. Publicul l-a taxat pentru gestul său, din tribune auzindu-se fluierături abundente.
picture

Djokovic, gest de frustrare, după un voleu ratat! A "rupt" fileul cu racheta și a fost taxat de fani

UPDATE / Rafa Nadal și-a adjudecat setul 3 cu 6-2. Ibericul nu a fost deloc afectat de pierderea actului secund și a jucat mult mai bine. În schimb, Djokovic a greșit nepermis de mult (16 erori neforțate) și trebuie să-și crească semnificativ nivelul pentru a avea o șansă.
Rafa a oferit și o lecție de fair-play în setul 3. Acesta a avut îndoieli la un serviciu al lui Nole și a chemat arbitrul să vadă urma. Oficialul a indicat că mingea a fost bună, iar ibericul a acceptat repede decizia, cerându-și parcă scuze că l-a făcut să coboare din scaun.
picture

Nadal, lecție de fair play! A contestat o minge, dar apoi a admis că arbitrul are dreptate

UPDATE / Djokovic a câștigat setul secund cu 6-4 și meciul se transformă într-un adevărat thriller. Au trecut aproape două ore și jumătate de la primul schimb și s-au terminat abia două seturi. Actul secund a durat aproape o oră și jumătate, deși nu a avut "prelungiri". Game-ul 6, cel în care Djokovic a reușit un break și a egalat la 3, a durat 18 minute.
picture

Djokovic, revenire de senzație în fața lui Nadal! Sârbul a luat setul secund, după o serie de vis

UPDATE / Djokovic conduce pentru prima dată în acest meci (4-3, în setul doi). După ce și-a făcut serviciul și a trecut în față, sârbul a avut o recție de descătușare și a urlat cât l-a ținut gura. Publicul parizian l-a taxat imediat cu câteva fluierături.
picture

Novak Djokovic, reacție de descătușare, după ce a câștigat 4 game-uri la rând în fața lui Nadal

UPDATE / Novak Djokovic și-a ridicat mult nivelul și a echilibrat partida. Sârbul a revenit de la 0-3 în setul secund, recuperând ambele break-uri pe care Rafa le avea în față. Meciul este unul pe viață și pe moarte, iar raliurile sunt tot mai spectaculoase.
picture

Nadal și Djokovic fac spectacol! Publicul de pe Chatrier, în picioare, după un raliu fabulos

UPDATE / Rafa Nadal a început mai bine și setul doi, continuând să fie pe tot terenul și să exceleze la toate capitolele. Rafa a reușit unul dintre cele mai frumoase puncte ale meciului de până acum, revenind din defensivă și pasându-l pe Nole cu un un rever de excepție.
picture

Nadal e pe tot terenul, în duelul cu Djokovic! Passing-shot de zile mari reușit de Rafa

UPDATE / Rafa Nadal a câștigat cu 6-2 primul set al duelului cu Novak Djokovic, din sferturile de finală de la Roland Garros. Ibericul a fost clar jucătorul mai bun în prima manșă, reușind câteva lovituri care au ridicat publicul în picioare.
picture

Rafa Nadal, start lansat împotriva lui Djokovic. "El Matador", forehand de predat în Academii

UPDATE / La intrarea jucătorilor pe teren, publicul a avut o atitudine total diferită. Rafa Nadal a fost primit cu urale, în timp ce liderul mondial a fost huiduit de o bună parte a spectatorilor. Jonh McEnroe și-a manifestat regretul pentru comportamentul fanilor, insistând că Nole nu ar trebui să aibă parte de un asemenea tratament înaintea unui meci atât de important, care ar putea fi ultimul dintr-o rivalitate istorică.
picture

Djokovic, huiduit copios înaintea meciului cu Nadal de la Roland Garros! Reacția lui McEnroe

UPDATE / Pe Philippe Chatrier va începe în curând meciul turneului, cel dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic. Partida e în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.

Zverev, primul semifinalist de la Roland Garros

UPDATE / Alexander Zverev a câștigat setul 4 și a devenit primul semifinalist de la Roland Garros. Germanul s-a impus cu 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (7), la capătul a 3 ore și 21 de minute și a ajuns pentru a 2-a oară în careul de ași la Grand Slam-ul parizian. Zverev a fost și anul trecut în semifinale, unde a pierdut în fața lui Stefanos Tsitsipas, după ce a condus cu 2-0 la seturi.
picture

Rezumatul partidei Alexander Zverev - Carlos Alcaraz, câștigată în 4 seturi de german

UPDATE / Carlos Alcaraz reduce din diferență în meciul cu Zverev. Ibericul a salvat o minge de break la 4-4, iar apoi a reușit break-ul care îl ține în meci. Confruntarea se anunță una electrizantă de acum înainte.
picture

Alcaraz a ridicat în picioare publicul de pe Chatrier, după un punct de senzație contra lui Zverev

UPDATE / Alexander Zverev câștigă și al doilea set, tot cu 6-4, după 47 de minute de joc. Ca în primul set, un singur break a făcut diferența.
UPDATE / Alexander Zverev a câștigat primul set cu 6-4, după 44 de minute de joc. în fața lui Carlos Alcaraz. Un singur break a făcut diferența în manșa inaugurală.
A început, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player, primul sfert de finală masculin, între Alexander Zverev și Carlos Alcaraz. Ibericul servește primul în meciul de pe Arena Philippe Chatrier.

Gauff - Stephens, al doilea sfert feminin, câștigat de puștoaica de 18 ani

UPDATE / Coco Gauff o elimină pe finalista din 2018, Sloane Stephens, și se califică în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam, la Roland Garros. Americanca în vârstă de 18 ani s-a impus cu scorul de 7-5, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 32 de minute de joc. În continuare, Gauff se va duela cu Martina Trevisan pentru un loc în marea finală de sâmbătă.
UPDATE / Coco Gauff a câștigat primul set al duelului cu Sloane Stephens cu scorul de 7-5, după 42 de minute de joc.
A început duelul 100% american din sferturile de finală de la Roland Garros. Coco Gauff o întâlnește pe Sloane Stephens în al doilea sfert de finală de la Paris. Gauff servește prima în acest meci.

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk, eliminate în sferturi la Roland Garros

UPDATE / Gabriela Ruse și ucraineanca Marta Kostyuk au fost eliminate azi la Roland Garros în faza sferturilor de finală ale probei de dublu, după ce au cedat în fața echipei formate din Madison Keys și Taylor Townsend. Echipa româno-ucaineană a cedat cu scorul de (5) 6-7, 7-2, 5-7, după două ore și 27 de minute de joc.
După cedarea primului set la tie-break, echipa româno-ucraineană a revenit foarte bine în meci și și-a adjudecat manșa secundă cedând doar 2 game-uri. Și în manșa decisivă au avut avantajul de două ori, însă Keys și Townsend au revenit de fiecare dată, iar în final și-au adjudecat victoria.
UPDATE / După ce au pierdut primul set la tie-break în fața echipei formate din Madison Keysși Taylor Townsend, Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au câștigat setul secund cu scorul de 6-2 și au trimit partida în decisiv.

Trevisan - Fendandez, primul sfert feminin, câștigat de italiancă

Rezultat excelent pentru Martina Trevisan, care se califică în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam. Sportiva din Italia s-a impus în fața canadiencei Leylah Fernandez în 3 seturi, scor 6-2, (3) 6-7, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 19 minute de joc.
picture

Martina Trevisan, rezultat uimitor la Roland Garros! Italianca e prima semifinalistă la Pari

Aceasta este a 10-a victorie consecutivă în 15 zile pentru Martina Trevisan, care câștigase 10 meciuri în toată cariera înainte de Rabat. De asemenea, aceasta e a treia victorie în carieră împotriva unei jucătoare de Top 20, după cele de pe Bertens (RG 20) și Muguruza (Rabat 21).
În continuare, Trevisan se va duela cu învingătoarea meciului dintre Coco Gauff și Sloane Stephens pentru un loc în marea finală de sâmbătă.
Leylah Fernandez supraviețuiește! După ce a salvat o minge de meci, adolescenta din Canada a câștigat tie-break-ul setului secund, împingând disputa în decisiv.
Trevisan a început perfect partida cu Fendandez, 6-2, dar sportiva din Canada are suficiente atu-uri pentru a reveni în meci.
Știrea inițială

Încep sferturile de finală la Roland Garros 2022

Primele sferturi de finală de la Roland Garrosvor avea loc astăzi pe arena Philippe Chatrier. Capul de afiș al zilei de marți este confruntarea dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal. Cei doi se vor întâlni pentru a 59-a oară, sârbul conducând în acest moment cu 30-28 întâlnirile directe.
Ultima confruntare dintre cei doi a avut loc anul trecut, tot la Roland Garros, în semifinale. Atunci, Novak Djokovic a revenit de la 0-1 la seturi și s-a impus cu 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2, după o partidă superbă. În cele din urmă, numărul 1 mondial a câștigat și turneul, câștigând pentru a doua oară în cariera sa titlul de pe zgura pariziană.
picture

Roland Garros 2021: Rezumatul unui meci istoric: Novak Djokovic - Rafael Nadal 3-6, 6-3, 7-6, 6-2

Obișnuiți cu confruntările din finale, cei doi se vor întâlni în sferturile de la Roland Garros pentru a treia oară. În 2006, la prima întâlnire directă dintre cei doi, Djokovic s-a retras la 0-2 la seturi. În 2015, Nole l-a învins în trei seturi pe Nadal, în ceea ce a fost abia a doua înfrângere a spaniolului pe zgura de la Paris.
În optimile de finală, Djokovic l-a învins pe Diego Schwartzman, scor 6-1, 6-3, 6-3, într-o partidă care a durat 2 ore și 17 minute. De partea cealaltă, Rafael Nadal a avut o misiune mult mai dificilă contra lui Felix Auger-Aliassime, câștigând cu 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, după 4 ore și 23 de minute de joc.
Citește și:

Alexander Zverev-Carlos Alcaraz, în reeditarea finalei de la Madrid

Înaintea meciului dintre Djokovic și Nadal, pe arena Philippe Chatrier vor intra Alexander Zverev și Carlos Alcaraz. Cei doi s-au întâlnit recent, în finala turneului ATP Masters 1000 de la Madrid. Atunci, tânărul jucător spaniol s-a impus fără drept de apel în fața lui Zverev, scor 6-3, 6-1, într-o partidă care a durat doar 64 de minute.
picture

Mutua Madrid Open. Rezumatul unei finale de poveste realizată de Carlos Alcaraz contra lui Zverev

Zverev și Alcaraz au un parcurs asemănător la ediția din acest an de la Roland Garros. Cele mai mari probleme au apărut în turul al doilea, atunci când ambii au avut meciuri de cinci seturi contra lui Sebastian Baez, respectiv Albert Ramos-Vinolas. În rest, cei doi nu au avut mari probleme, câștigând celelalte trei partide în trei seturi.
În optimile de finală, Alcaraz a trecut fără probleme de Karen Khachanov, după o partidă perfectă, câștigată cu 6-1, 6-4, 6-4. Tot în optimi, Alexander Zverev a petrecut aproape trei ore pe teren contra numărului 131 mondial, Bernabe Zapata Miralles, cel pe care l-a învins cu 7-6(11), 7-5, 6-3.

Trevisan-Fernandes și Gauff-Stephens, primele sferturi de pe tabloul feminin

Ziua va fi deschisă de Martina Trevisan și Leylah Fernandez pe arena Philippe Chatrier. Italianca revine în sferturile de la Paris, după ce a mai reușit această performanță și la ediția din 2020, în timp ce finalista de la US Open 2021 are cel mai bun parcurs de pe zgura pariziană de până acum.
Cele două vor deschide ziua pe Philippe Chatrier și vor fi urmate de Cori Gauff și Sloane Stephens, într-un duel 100% american. Gauff revine în sferturile de finală de la Paris, repetând perfomanța din sezonul trecut, fără să piardă set în primele patru meciuri din acest turneu, în timp ce finalista din 2018 revine într-un sfert de finală într-un turneu major pentru prima oară din 2019, tot la Roland Garros.

România, reprezentată de Gabriela Ruse în sferturile de la Roland Garros

România va avea astăzi o reprezentantă în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros. Gabriela Ruse va juca în proba de dublu alături de Marta Kostyuk împotriva perechii Madison Keys/Taylor Townsend.
În turul precedent, perechea româno-ucraineană le-a învins pe Caty McNally și Shuai Zhang, scor 4-6, 6-3, 6-4. Ruse și Kostyuk au început parteneriatul la Roma, în urmă cu mai puțin de o lună, iar la Paris au reușit să lege pentru prima oară victoriile.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 31 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo