Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Interviu Eurosport cu o legendă | Curiozități despre campionul mondial, Nino Schurter

Irina Aldea

Publicat 09/09/2020 la 18:16 GMT+3

Am avut onoarea de a afla chiar de la campionul mondial, Nino Schurter, curiozități legate de viața și cariera lui.

Nino Schurter

Credit imagine: Getty Images

Nino Schurter este o legendă în sportul atât de iubit de fanii ciclismului, cross-country. Elvețianul are opt titluri de Campion Mondial și șapte titluri în Cupa Mondială (al doilea sportiv care atinge această bornă impresionant). A obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2016, medalia de argint la JO din 2012 și cea de bronz la Olimpiada din 2008. De curând, am avut șansa de a primi răspunsuri chiar de la Nino Schurter: despre viața sa și despre cariera lui, care va rămâne fără doar și poate un reper în această disciplină.
Întrebare: În 2014, ai avut șansa de a concura pentru Mitchelton-Scott. De ce nu ai continuat cu ciclismul de șosea?
Nino Schurter: A fost cu siguranță o experiență grozavă și da, dacă aș avea timp pentru o a doua carieră, cine știe... Ideea e că sunt numărul 1 în sportul pe care-l iubesc mai mult decât ciclismul de șosea. Nu am vrut să renunț la MTB pentru o altă aventură.
Î: Care a fost cel mai frumos moment al carierei tale?
Nino: Când mi-am luat fiica în brațe imediat după ce am trecut linia de finish la Campionatul Mondial din Lenzerheide, în 2018.
Î: Ce simți când te gândești la a concura din nou la Jocurile Olimpice? Credem că singurul tăo obiectiv la Tokyo este medalia de aur, așa-i?
Nino: Desigur, voi da totul pentru a-mi apăra titlul olimpic. Evenimentul nu a avut loc anul acesta, însă visez la același lucru anul viitor.
Î: Care este cel mai mare vis al tău în sport?
Nino: Să trec întotdeauna primul linia de finish.
Î: Care crezi că a fost cheia succesului pentru cariera ta?
Nino: Circumstanțe ale multor piese care au format puzzle-ul final, lucruri care m-au ajutat să obțin ce mi-am dorit. Familia mea, antrenorul meu, o echipă bună alături de mine, muncă din greu, ceva talent și în final, mult noroc.
Î: Care este atletul tău preferat în ciclism și de ce?
Nino: Wyn Masters, am încercat mereu să fiu ca el, dar fără succes.
Î: Cum a început pasiunea ta pentru sport?
Nino: Fratele meu și cu mine am început să folosim biciclete de munte pentru a ne pregăti de carierele noastre în schi. Amândoi am fost foarte încântați la început, dar suntem norocoși că părinții noștri ne-au oferit această oportunitate.
Î: Românul Vlad Dascălu este campionul mondial U23 în cross country. Ce știi despre el, cât de mult crezi că poate crește?
Nino: Ca să fiu sincer, nu știu prea multe despre el, dar este fără doar și poate un ciclist foarte talentat. Ce a reușit până acum e impresionant. Sunt sigur că va avea succes în viitor.
Î: Ce este cel mai frumos lucru despre mountain biking?
Nino: Să fii în frumoasa natură. Iubesc combinația de anduranță și abilitățile tehnice. De asemenea, pot alege în fiecare zi o altă rută. Asta face din MTB un sport mult mai interesant decât să zicem înotul.
Î: Cum ai descrie atletul perfect?
Nino: Atletul perfect nu are nicio slăbiciune.
Î: Cum ai convinge un copil să practice acest sport? Ți-ai încuraja copilul să facă asta?
Nino: Ce e cel mai important pentru un copil este să se distreze, să se bucure. Să fii fericit când mergi pe bicicletă este principiul de bază al oricărei provocări din viitor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo