Nino Schurter este o legendă în sportul atât de iubit de fanii ciclismului, cross-country. Elvețianul are opt titluri de Campion Mondial și șapte titluri în Cupa Mondială (al doilea sportiv care atinge această bornă impresionant). A obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2016, medalia de argint la JO din 2012 și cea de bronz la Olimpiada din 2008. De curând, am avut șansa de a primi răspunsuri chiar de la Nino Schurter: despre viața sa și despre cariera lui, care va rămâne fără doar și poate un reper în această disciplină.
Întrebare: În 2014, ai avut șansa de a concura pentru Mitchelton-Scott. De ce nu ai continuat cu ciclismul de șosea?
Nino Schurter: A fost cu siguranță o experiență grozavă și da, dacă aș avea timp pentru o a doua carieră, cine știe... Ideea e că sunt numărul 1 în sportul pe care-l iubesc mai mult decât ciclismul de șosea. Nu am vrut să renunț la MTB pentru o altă aventură.
Red Bull
Video | Vlad Dascălu se antrenează pentru Jocurile Olimpice și Mondiale cu drone de curse
14/12/2020 LA 15:10
Î: Care a fost cel mai frumos moment al carierei tale?
Nino: Când mi-am luat fiica în brațe imediat după ce am trecut linia de finish la Campionatul Mondial din Lenzerheide, în 2018.
Î: Ce simți când te gândești la a concura din nou la Jocurile Olimpice? Credem că singurul tăo obiectiv la Tokyo este medalia de aur, așa-i?
Nino: Desigur, voi da totul pentru a-mi apăra titlul olimpic. Evenimentul nu a avut loc anul acesta, însă visez la același lucru anul viitor.
Î: Care este cel mai mare vis al tău în sport?
Nino: Să trec întotdeauna primul linia de finish.
Î: Care crezi că a fost cheia succesului pentru cariera ta?
Nino: Circumstanțe ale multor piese care au format puzzle-ul final, lucruri care m-au ajutat să obțin ce mi-am dorit. Familia mea, antrenorul meu, o echipă bună alături de mine, muncă din greu, ceva talent și în final, mult noroc.
Î: Care este atletul tău preferat în ciclism și de ce?
Nino: Wyn Masters, am încercat mereu să fiu ca el, dar fără succes.
Î: Cum a început pasiunea ta pentru sport?
Nino: Fratele meu și cu mine am început să folosim biciclete de munte pentru a ne pregăti de carierele noastre în schi. Amândoi am fost foarte încântați la început, dar suntem norocoși că părinții noștri ne-au oferit această oportunitate.
Î: Românul Vlad Dascălu este campionul mondial U23 în cross country. Ce știi despre el, cât de mult crezi că poate crește?
Nino: Ca să fiu sincer, nu știu prea multe despre el, dar este fără doar și poate un ciclist foarte talentat. Ce a reușit până acum e impresionant. Sunt sigur că va avea succes în viitor.
Î: Ce este cel mai frumos lucru despre mountain biking?
Nino: Să fii în frumoasa natură. Iubesc combinația de anduranță și abilitățile tehnice. De asemenea, pot alege în fiecare zi o altă rută. Asta face din MTB un sport mult mai interesant decât să zicem înotul.
Î: Cum ai descrie atletul perfect?
Nino: Atletul perfect nu are nicio slăbiciune.
Î: Cum ai convinge un copil să practice acest sport? Ți-ai încuraja copilul să facă asta?
Nino: Ce e cel mai important pentru un copil este să se distreze, să se bucure. Să fii fericit când mergi pe bicicletă este principiul de bază al oricărei provocări din viitor.
Red Bull
VIDEO | Performanță mondială în Salina Turda: prima săritură de la mare înălțime, la 120m sub pământ
14/10/2020 LA 14:55
Red Bull
Video spectaculos! Denisa Dragomir a cucerit 3 vârfuri de peste 2500 de metri într-un timp record
09/09/2020 LA 13:59