Pentru toate aceste obiective mari, el se antrenează din greu alături de întreaga sa echipă. În ultima sa provocare de la finalul acestui an, intitulată Ghost Training with a Racing Drone, Vlad a schimbat regulile unui antrenament clasic, luându-se la întrecere cu o dronă de cursepe cărările spectaculoase din jurul regiunii Păltiniș. Urmărește-l pe Vlad cum îmblânzește potecile de acasă, într-o sesiune de antrenament nemaiîntâlnită!https://www.redbull.com/ro-ro/videos/vlad-dascalu-antrenament-mtb-cu-o-drona.
https://i.eurosport.com/2020/12/14/2955486.jpg
"Păltinișul e foarte spectaculos!”, se încântă Vlad. "Cunoșteam cât de cât locurile pe unde s-a desfășurat filmarea, dar și așa am avut surprize plăcute, iar experiența a fost una specială. Am stat la Păltiniș aproape cinci zile, în care m-am antrenat în locuri unde accesul este destul de greu".
Red Bull
VIDEO | Performanță mondială în Salina Turda: prima săritură de la mare înălțime, la 120m sub pământ
14/10/2020 LA 14:55
Cu pădurile ei hipnotizante de molid, care adăpostesc un peisaj spectaculos, zona din jurul Păltinișului este unanim apreciată de cătremountainbikeri. Competițiile de aici sunt legendare printre competitorii rutinați, iar entuziaștii care caută plăcerea pură de a cuceri toate cărările își țes experiențe de povestit o viață. Un teren de joacă perfect și pentru Vlad Dascălu! Traseul de cursă a alternat poteci clasice, știute din competiții, cu trasee sălbatice din zonă.
https://i.eurosport.com/2020/12/14/2955475.jpg
Daniel Sărdan, cunoscut în scena locală drept omul care organizeazăPrima Evadare și Transilvania Bike Trails Race, povestește demersul tehnologic: "Un lucru aparte a fost să reușim să-l sincronizăm pe Vlad cu tehnologia, cu dronele, cu camera pe cablu; practic, viteza lui cu viteza dronei. Poate nu toată lumea știe, însă drona de concurs are o cameră în față prin care se uită pilotul și navighează printre copaci. Am mai montat o cameră în spate, ca să-l vadă pe Vlad și ca să mențină o distanță sigură. A fost o adevărată provocare pentru noi".
Pe întregul traseu au fost folosite în total trei drone de competiție, una principală și două de rezervă, iar în total au fost schimbate 20 de seturi de elice, pentru că acest tip de drone necesită elice printate 3D.
Concluzia lui Vlad despre aventura incredibilă de la Păltiniș este clară: "Mi-a plăcut foarte mult duelul cu drona, fiindcă a trebuit să dau totul pentru a o urmări, mai ales pe urcări. Cred că ar fi un partener foarte bun de antrenament, dacă pilotul este la fel de bun ca băieții cu care am lucrat pentru acest proiect. O adevărată provocare!"
Mai multe detalii despre performanțele obținute de Vlad de-a lungul carierei pot fi vizualizate pe https://www.redbull.com/ro-ro/athlete/vlad-dascalu.
https://i.eurosport.com/2020/12/14/2955476.jpg
Red Bull
Video spectaculos! Denisa Dragomir a cucerit 3 vârfuri de peste 2500 de metri într-un timp record
09/09/2020 LA 13:59
Red Bull
Interviu Eurosport cu o legendă | Curiozități despre campionul mondial, Nino Schurter
09/09/2020 LA 15:16