Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Video | Vlad Dascălu se antrenează pentru Jocurile Olimpice și Mondiale cu drone de curse

Irina Aldea

Publicat 14/12/2020 la 17:10 GMT+2

După ce a câștigat primul titlu mondial din istoria ciclismului românesc, calificându-se la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și după un prim an la categoria Elite din cadrul Cupei și Campionatului Mondial de MTB, Vlad Dascălu (23 de ani) este hotărât ca în 2021 să lupte pentru podiumul mondial și pentru o medalie olimpică.

Vlad Dascălu - Red Bull

Credit imagine: Red Bull Racing

Pentru toate aceste obiective mari, el se antrenează din greu alături de întreaga sa echipă. În ultima sa provocare de la finalul acestui an, intitulată Ghost Training with a Racing Drone, Vlad a schimbat regulile unui antrenament clasic, luându-se la întrecere cu o dronă de cursepe cărările spectaculoase din jurul regiunii Păltiniș. Urmărește-l pe Vlad cum îmblânzește potecile de acasă, într-o sesiune de antrenament nemaiîntâlnită!https://www.redbull.com/ro-ro/videos/vlad-dascalu-antrenament-mtb-cu-o-drona.
Vlad Dascălu - Red Bull
"Păltinișul e foarte spectaculos!”, se încântă Vlad. "Cunoșteam cât de cât locurile pe unde s-a desfășurat filmarea, dar și așa am avut surprize plăcute, iar experiența a fost una specială. Am stat la Păltiniș aproape cinci zile, în care m-am antrenat în locuri unde accesul este destul de greu".
Cu pădurile ei hipnotizante de molid, care adăpostesc un peisaj spectaculos, zona din jurul Păltinișului este unanim apreciată de cătremountainbikeri. Competițiile de aici sunt legendare printre competitorii rutinați, iar entuziaștii care caută plăcerea pură de a cuceri toate cărările își țes experiențe de povestit o viață. Un teren de joacă perfect și pentru Vlad Dascălu! Traseul de cursă a alternat poteci clasice, știute din competiții, cu trasee sălbatice din zonă.
Vlad Dascălu - Red Bull
Daniel Sărdan, cunoscut în scena locală drept omul care organizeazăPrima Evadare și Transilvania Bike Trails Race, povestește demersul tehnologic: "Un lucru aparte a fost să reușim să-l sincronizăm pe Vlad cu tehnologia, cu dronele, cu camera pe cablu; practic, viteza lui cu viteza dronei. Poate nu toată lumea știe, însă drona de concurs are o cameră în față prin care se uită pilotul și navighează printre copaci. Am mai montat o cameră în spate, ca să-l vadă pe Vlad și ca să mențină o distanță sigură. A fost o adevărată provocare pentru noi".
Pe întregul traseu au fost folosite în total trei drone de competiție, una principală și două de rezervă, iar în total au fost schimbate 20 de seturi de elice, pentru că acest tip de drone necesită elice printate 3D.
Concluzia lui Vlad despre aventura incredibilă de la Păltiniș este clară: "Mi-a plăcut foarte mult duelul cu drona, fiindcă a trebuit să dau totul pentru a o urmări, mai ales pe urcări. Cred că ar fi un partener foarte bun de antrenament, dacă pilotul este la fel de bun ca băieții cu care am lucrat pentru acest proiect. O adevărată provocare!"
Mai multe detalii despre performanțele obținute de Vlad de-a lungul carierei pot fi vizualizate pe https://www.redbull.com/ro-ro/athlete/vlad-dascalu.
Vlad Dascălu - Red Bull
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo