Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Video spectaculos! Denisa Dragomir a cucerit 3 vârfuri de peste 2500 de metri într-un timp record

Nicu Savin

Publicat 09/09/2020 la 16:59 GMT+3

Denisa Dragomir, campioană europeană și medaliată de cinci ori la Campionatul Mondial de Alergare Montană din 2019, a reușit încă o performanță incredibilă, cucerind 3 vârfuri de peste 2500 de metri altitudine din Masivul Făgăraș într-un timp record de 1 oră și 52 de minute.

Denisa Dragomir, sursa foto: Red Bull Content Pool / Mihai Ștețcu

Credit imagine: Eurosport

Supranumiți Alpii Transilvaniei, pentru că aici sunt 8 dintre cele 14 vârfuri de peste 2.500m din România, Munții Făgăraș oferă un spectacol care îți taie respirația. Cu creste amețitoare și circuite glaciare în care s-au format renumitele iezere, secțiunea muntoasă reprezintă arena perfectă pe care natura o oferă celor care vor să-și înfrunte propriile limite.
picture

Denisa Dragomir a cucerit trei vârfuri de peste 2500 de metri în alergare

Denisa Dragomir a încercat să-și înfrunte propriile limite, iar rezultatul a fost unul uluitor. A pornit de la altitudinea de 1,200m a Piscului Negru, cu obiectivul de a stabili un record personal incredibil: parcurgerea în alergare a traseului de peste 7 ore – care acoperă Vf. Lespezi (2.517m), Cornul Călțunului (2.505m) și Vf. Negoiu (2.535m) – într-un timp record de sub 2 ore. La destinație cronometrul a arătat 1h52', ceea ce reprezintă un record absolut.
Denisa Dragomir
După realizarea acestei performanțe, sportiva româncă a declarat: "Un astfel de traseu se face, în mod obișnuit, în 7-9 ore de mers, fiind unul foarte dificil și tehnic. Trebuie să acorzi destul de multă atenție în două puncte cheie: Vf. Lespezi și Vf. Cornul Călțunului - o zonă extrem de tehnică - și apoi coborârii în Căldarea Berbecilor. Mi-ar plăcea ca, într-o zi, să particip la o competiție organizată chiar pe traseul acesta pentru că merită din toate punctele de vedere."
Denisa Dragomir a cucerit trei vîrfuri de 2500 de metri în aleergare
Coordonatele performanței sportive:
  • Traseu: Piscu Negru - Vf. Lespezi – Vf. Cornul Călțunului – Vf. Negoiu - Lacul Călțun
  • Timp: 1 oră, 52 minute și 1 secundă
  • Ritm mediu de deplasare: 11,33km/h
  • Ritm cardiac mediu: 149BPM
  • Diferență de nivel cumulată: 1.862m

Cine este Denisa Dragomir, campioană europeană la skyrunning (alergare montană)

Denisa Dragomir este o alergătoare montană de mare succes. Are în palmares titlul European și 5 medalii la Campionatele Mondiale de Alergare Montană pe distanță lungă.
Performanțele sportivei din Pitești au atras atenția celebrului producător de băuturi energizante, Red Bull, care este unul dintre cei mai mari susținători ai sporturilor extreme din întreaga lume.
Astfel, începând din acest an, Denisa a fost cooptată în marea echipă a sportivilor Red Bull, ceea ce va reprezenta un imens avantaj pentru cariera atletei. Având în vedere că nu practică un sport foarte cunoscut, această colaborare este cu atât mai importantă. Spre exemplu, doar Cristina Neagu mai reprezintă brand-ul Red Bull dintre sportivii români foarte cunoscuți.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo