Perth Heat, una dintre cele mai de succes echipe din Liga Australiană de Baseball, a intrat pe piața criptomonedelor transmițând miercuri că va plăti jucătorii și staff-ul în Bitcoin, precizând că este prima echipă din lume care face acest lucru. The Heat, care au câștigat patru campionate ABL în epoca modernă, au declarat că au colaborat cu compania Bitcoin OpenNode pentru a accepta și trimite plăți Bitcoin alimentate de tehnologia Lightning Network.
Criptomoneda și-a câștigat în mod treptat popularitatea în lumea sportului. Mai multe echipe de fotbal din Italia au încheiat contracte de sponsorizare cu firme specializate în tranzacționarea criptomonedelor. Este și cazul lui Juventus, care l-a recompensat inclusiv pe Cristiano Ronaldo în criptomonede.

Primul club sportiv din lume care își plătește jucătorii și staff-ul în Bitcoin

Alte Sporturi
Eduard Novak, mesaj special pentru români de Ziua Națională: "Pentru cei care cunosc munca grea!"
ACUM O ZI
Cu toate acestea, The Heat a spus că aceasta este prima dată când o echipă a adoptat pe deplin criptomoneda, spunând că-și poate imagina un viitor în care fanii pot plăti cu Bitcoin pentru suc și mâncare la orice meci: "Știm că fanii noștri consideră că Heat este un model de succes și sperăm că dispunerea noastră la introducerea Bitcoin îi va inspira pe alții să îmbrățișeze un sistem monetar divers pentru a prospera", a declarat directorul general al Heat, Steven Nelkovski, într-o declarație.
Plățile în Bitcoin nu sunt considerate obligatorii - ceea ce poate reprezenta o veste foarte bună, având în vedere volatilitatea pieței criptomonedelor. Bitcoin și Ethereum, cele mai mari două criptomonede din lume, au avut o involuție miercuri și s-au apropiat de niveluri critice, despre care analiștii cred că ar putea duce la o lovitură strașnică în acest domeniu dacă scăderea ar continua.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alte Sporturi
Numeroasele utilizări ale soluțiilor de ambalare din plastic!
27/11/2022 LA 14:02
Alte Sporturi
De ce este recomandată trecerea la un sistem propriu de panouri fotovoltaice?
26/11/2022 LA 14:04