Jacobs nu a fost unul dintre atleții luați în considerare pentru a fi urmașii legendarului Usain Bolt. Dar a surprins pe toată lumea și a făcut istorie devenind primul european care a câștigat titlul olimpic de 100 m, de la Linford Christie. Britanicul Christie a devenit campion olimpic la ediția din 1992 de la Barcelona.
A fost prima dată de la Jocurile Olimpice din 2000 când legendarul Bolt nu a concurat.
Site-ul olympics.com, care se ocupă cu informarea fanilor despre tot ce se întâmplă la Jocurile Olimpice, a alcătuit o listă cu 5 informații interesante pe care ar trebuie să le știi despre Marcell Jacobs, noul campion olimpic la 100m.
Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29

S-a născut în SUA, dar se declară italian 100%

Lamont Marcell Jacobs s-a născut pe 26 septembrie 1994 în El Paso, Texas, dintr-o mamă italiană și un tată american.
"L-am întâlnit pe tatăl lui Marcell la Vicenza. El era soldat în armata SUA. Aveam 16 ani și el 18. Ne-am căsătorit și ne-am mutat în Texas.După aproximativ trei ani, s-a născut Marcell. Dar 20 de zile mai târziu, tatăl său a fost transferat în Coreea de Sud. Era imposibil să-l urmez, așa că am decis să mă întorc în Italia. Marcell nu avea nici măcar o lună", a declarat mama sa, Viviana.
"Mă simt italian în fiecare celulă a corpului meu, chiar mă lupt să vorbesc engleza!", a afirmat Jacobs.
Înainte să ajungă la atletism, Marcell Jacobs a încercat mai multe sporturi pentru a-și descoperi pasiunea. De la înot până la baschet.
În cadrul unui interviu, acesta și-a amintit de o discuție pe care a avut-o cu antrenorul său de la școala: "\Din moment ce nu eram deosebit de priceput la fotbal, dar eram rapid, antrenorul mi-a spus: De ce nu încerci un alt sport ca atletismul?"

Alergător și săritor în lungime

Jacobs a impresionat pentru prima oară în atletism la proba de săritură în lungime.
La Campionatele Italiene din 2016, el a obținut victoria cu o distanță de 7,89 m. Primii pași adevărați pe care i-a făcut pe pista de atletism au fost în 2018, când a obținut primul său titlu național la 100 de metri, aproape de bariera de 10 secunde. Cea mai importantă performanță a carierei sale a fost până la Jocurile Olimpice, la Campionatele Europene Indoor, în anul 2019.
În timpul izolării la domiciliu din 2020, s-a antrenat pe o pistă mini de atletism, de doar 90 de metri și mai avea o groapă de sărituri în lungime.

Abia în 2021 s-a hotărât să participe la Jocurile Olimpice

Marcell Jacobs era departe de a fi cunoscut la începutul anului 2021, dar asta s-a schimbat odată cu Campionatul European din Polonia și prima lui cursă în aer liber.
La Europenele din Polonia, a cucerit aurul în proba de 60m, cu un timp de 6,47, cel mai rapid timp din lume în 2021 și un nou record italian.
Atletul a mai bifat un nou record italian, la prima cursă pe care a avut-o în aer liber, la Savona. A înregistrat atunci 9,95 secunde.
După aceea, s-a hotărât să meargă la Tokyo: "Mă duc la Tokyo să câștig o medalie. Bolt nu este acolo, Coleman nu este acolo, nu există un favorit clar, va fi o bătălie. Nu mă pot opri să visez acum ... ". Restul este istorie.

Marcell Jacobs scrie istorie! Italianul este noul rege al sprintului după aurul de la Tokyo

Ce reprezintă tatuajele lui Jacobs

El numește tatuajele ca fiind o reprezentare a laturii sale americane, cu o singură lectură. „Famiglia. Dove nasce la vita e l'amore non ha mai fine”, care se traduce prin „Familia. Unde se naște viața și iubirea nu se termină niciodată”.
Pe piept are un trandafir și, în italiană, celebrul citat al lui Charlie Chaplin „Ce este cu adevărat bun este să lupți cu hotărâre, să îmbrățișezi viața și să o trăiești cu pasiune! Pierde-ți luptele cu clasa și îndrăznește să câștigi pentru că lumea aparține cei care îndrăznesc".
Pe corpul său sunt numele celor trei copii ai săi. Pe spate are un tigru reprezentând „forță, pasiune și frumusețe”, iar pe brațul său este o cruce și cuvântul „Crede”.
Chiar sub gât are cuvintele „CrazyLongJumper”, care este, de asemenea, pseudonimul său pe rețelele de socializare.

Carl Lewis și Andrew Howe, idolii lui Marcell Jacobs.

Primul obiectiv al atletului a fost să doboare recordul italian, dar cel de-al doilea a fost îndeplinirea visului din copilărie: participarea la Jocurile Olimpice!
„De prima dată când am pășit pe pistă la vârsta de nouă ani, am visat la Jocurile Olimpice. Pe peretele dormitorului meu aveam pagina de ziar a celebrului spot publicitar Carl Lewis, cu el purtând tocuri stiletto în blocurile de start. Dar idolul meu în copilărie era Andrew Howe care, la fel ca mine, este pe jumătate american. M-aș putea identifica cu el".
Howe s-a născut în Los Angeles și a câștigat titlul european de salt pentru Italia în 2006, apoi argintul mondial anul următor.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42