Marcell Jacobs a câștigat cea mai așteptată cursă din competițiile atletice de la Tokyo și anume cursa de 100 de metri. Italianul a luat aurul după ce a avut un timp de 9,80 secunde, doborând în același timp și recordul european.

Marcell Jacobs scrie istorie! Italianul este noul rege al sprintului după aurul de la Tokyo

Jacobs a făcut parte și din ștafeta de 4 x 100 de metri a Italiei care a luat aurul olimpic, devenind asfel una dintre vedetele acestei ediții a Jocurilor Olimpice.
Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29
Doar că sprinterul italian nu se poate bucura cum se cuvine pentru succesele sale, deoarece suspiciunile privind performanțele sale de la Tokyo cresc de la o zi la alta.

Fostul nutruționist al lui Jacobs, anchetat de poliția italiană

Imediat după ce Jacobs a devenit campion olimpic, fostul său nutriționist, Giacomo Spazzini, a acordat câteva interviuri în presa italiană în care a explicat felul în care l-a ajutat în carieră pe sportivul care a explodat la Tokyo.
Conform The Times, Spazzini, care este proprietarul unei companii de formare fizică și nutriție, este anchetat de poliția italiană pentru presupusa infracțiune privind furnizarea ilegală de steroizi anabolizanți.
Steroizii anabolizanți pot fi folosiți ca medicamente care îmbunătățesc performanța, care măresc masa musculară și scad grăsimea. Se știe că sportivii, halterofilii și culturiștii le folosesc în mod regulat pentru a-și îmbunătăți condiția fizică.
Ancheta are ca obiect acuzațiile potrivit cărora o anumită persoană a reușit să pună mâna pe un tampon de prescripție medicală și pe ștampila unui medic de la un spital din Milano, care au fost apoi utilizate pentru a obține produse pentru dopaj pentru el și pentru clienți.
Poliția investighează acuzațiile potrivit cărora Spazzini ar fi legat de acest lucru și, de asemenea, se presupune că a încălcat articolului 640 din codul penal din Italia, deoarece nu avea calificarea necesară pentru a se identifica ca nutriționist.
Colaborarea dintre Jacob și Spazzini a încetat în primăvara acestui an, însă legăturile strânse dintre cei doi din trecut ridică mari semne de întrebare.
"În ceea ce privește relația profesională cu Giacomo Spazzini, aceasta a fost întreruptă în martie 2021, imediat ce Marcell a luat cunoștință de anchetă. Ancheta nu l-a privit niciodată pe Marcell și, prin urmare, nu avem informații despre asta.", a declarat Marcello Magnani, agentul lui Jacobs.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42