Sportivii prezenți la Jocurile Olimpice se confruntă cu perspectiva de a concura în mijlocul unei veri japoneze, cu temperaturi medii în jurul valorii de 86 de grade Fahrenheit (30 de grade Celsius). Se fac deja diferite calcule și se estimează că vom avea în față cele mai fierbinți Jocuri din istorie.
Olimpicii de la volei pe plajă au vorbit despre condițiile de antrenament și au dezvăluit faptul că nisipul este prea fierbinte pentru picioarele goale. De altfel, anumite staff-uri tehnice au fost nevoite să strângă nisipul fierbinte, pentru ca ședințele de pregătire să se poată desfășura.
Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29
https://i.eurosport.com/2019/04/27/2574252.jpg
Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a avut anumite îndoieli cu privire la temperaturile din această perioadă încă din 2019, astfel că a exercitat anumite presiuni asupra organizatorilor. Au mutat probele de maraton și marș la Sapporo, la aproximativ 800 de kilometri de capitala Japoniei, unde temperaturile sunt mai scăzute. La Saporro va concura și Marius Cocioran, la 50 km marș.
În 1964, când Jocurile Olimpice au fost găzduite de asemenea de Tokyo, organizatorii au mutat întrecerile toamna, când temperaturile sunt mai suportabile în capitala Japoniei. O astfel de opțiune nu a fost pe masă și cu această ocazie. Organizatorii au introdus în schimb măsuri despre care spun că vor proteja sportivii de căldură, inclusiv ventilatoare, corturi de răcire și înghețată pentru voluntari.

Sportivii de la triatlon și volei pe plajă, cei mai expuși

Ca urmare a temperaturilor actuale din Tokyo, locuitorii au fost avertizați să nu facă exerciții în aer liber. Marți după-amiază, autoritățile au raportat că WBGT - o valoare care combină măsurători de temperatură, umiditate, vânt și radiație solară - se ridica la peste 31,8 grade Celsius (89,2 grade Fahrenheit). Acest lucru a determinat un avertisment de "pericol". Autoritățile recomandă ca activitățile sportive să fie oprite atunci când valoarea WGBT crește peste 87,8 grade Fahrenheit. Anul trecut, în același interval de timp cu Jocurile Olimpice, au fost emise 13 recomandări "fără exerciții", potrivit The Guardian..
La cele mai mari riscuri din cauza valului de căldură sunt expuși sportivii de la triatlon și volei pe plajă.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42