Proba feminină de 100 de metri din cadrul Jocurilor Olimpice se anunță una extrem de echilibrată. Sportivele din Jamaica par favorite pentru medalii, ocupând trei din primele patru performanțe anuale.
Ediția de la Rio de Janeiro a fost câștigată de Elaine Thompson, sprintera în vârstă de 29 de ani a reușit să alerge în acest sezon 10.71, exact timpul care i-a adus aurul în Brazilia. Cel mai season best îi aparține compatrioatei Shelly-Ann Fraiser-Pryce, veterana de 34 de ani ce vrea să îmbunătățească bronzul din Brazilia.
Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29
Shericka Jackson este un alt nume de luat în calcul din țara care l-a dat lumii pe Usain Bolt. Atleta are un SB de 10.77, alergat la campionatele naționale, disputate la Kingston. Marie-Josée Ta Lou este principala sportivă din afara Jamaicăi care ar putea lua aurul olimpic. Ivorianca a alergat 10.86 la începutul lunii iulie, fiind un nume consacrat în această disciplină.
Ta Lou are 32 de ani și ar putea concura la Tokyo pentru ultima oară la Jocurile Olimpice. La Rio a reușit să prindă finala, pe care a terminat-o pe locul 4, la o miime de secundă de medalia de bronz.
Cu o Dafne Schippers ieșită din formă, Europa nu contează la această ediție, obiectivul principal al ”Bătrânului Continent” pare doar o prezență în finală. Britanica Dina Asher-Smith are cel mai bun SB, de 10,91.

Sprintul feminin, mai echilibrat ca oricând. Marea favorită, suspendată pentru consum de cannabis, cu câteva zile înainte de startul competiției

Una dintre cele mai rapide femei din lume, Sha'Carri Richardson, nu va participa la Jocurile Olimpice, după ce a fost depistată pozitiv la cannabis, în timpul trialului din SUA pentru calificarea la Tokyo.
Sportiva din Texas era marea favorită la aurul olimpic în proba de 100 de metri, dar nu va fi prezentă la Tokyo. Potrivit The Guardian, Sha'Carri a fost depistată pozitiv la cannabis, după proba de sută de la trialul american de calificare la Jocurile Olimpice. Atunci, Sha'Carri s-a impus fără emoții, cu timpul de 10,86 secunde.

Trayvon Bromell, favoritul pe hârtie în proba masculină

Delegația SUA propune un nume deja consacrat în această disciplină. Este vorba despre Trayvon Bromell, ocupantul locului 8 (ultimul) în finala de la Rio de Janeiro. Acesta a avut un progres fantastic, fiind lider mondial în acest an, cu 9.77. El a câștigat trialul de selecție american, cu un timp de 9,80, fiind urmat de Ronnie Bakker și Fred Kerley. Cei trei fiind titularii probei, în timp ce Kenny Bednarek va fi rezervă și cel mai probabil va fi o opțiune pentru ștafeta de 4X100 metri.
Supremația celor din Statele Unite ale Americii ar putea fi periclitată de sud-africanul Akani Simbine, al doilea performer al anului, cu 9.84. Dublu campion al Africii, sportivul de 27 de ani vrea să își îmbunătățească performanța de la Rio, când a încheiat pe locul 5.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42