În elicopterul în care și-a pierdut viața Kobe Bryant s-au aflat în total 9 persoane, dintre care niciuna nu a supraviețuit. La locul accidentului au intervenit în total un număr de 56 de paramedici, pompieri și polițiști, însă victimele nu au avut, din păcate, vreo șansă.
Din primele cercetări rezultă două ipoteze, însă e prea devreme să se tragă concluzii certe, motiv pentru care nu avem o variantă oficială privind accidentul aviatic. Cert e că agențiile americane și-au dat mâna pentru a ajunge cât mai repede la aflarea adevărului, inclusiv FBI-ul implicându-se în caz.

Vremea nu justifica decolarea elicopterului în care se afla Kobe Bryant

Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE O LUNĂ
Condițiile meteo de duminică dimineață nu întruneau condițiile unui zbor, a dezvăluit purtătorul de cuvânt al Poliției din Los Angeles, Josh Rubenstein. Ceața a ținut la sol toate elicopterele LAPD.
"În această dimineață niciunul dintre elicopterele noastre nu a părăsit solul din cauza vremii", a spus Rubenstein pentru CNN.
Vizibilitatea era extrem de redusă, așadar, lucru confirmat și de meteorologul Michael Guy. Norii și ceața au fost însoțiți de fum, de la niște incendii din pădurile apropiate.
"Umidiatea a fost de 100% la ora accidentului, ceea ce înseamnă că aerul era precum o supă", a spus Guy.

Defecțiune tehnică în cazul prăbușirii avionului lui Kobe Bryant?

Se ia în calcul și o defecțiune tehnică, mai ales că elicopterul erau unul vechi de aproape 30 de ani.
Aparatul de zbor - Sikorsky S-76B era construit în 1991 - și e considerat de specialiști drept "unul dintre cele mai sigure" elicoptere, având o notă mare din punct de vedere al siguranței zborului.
Acesta este un elicopter mai mare decât majoritatea aparatelor de zbor care transportă civili, iar configurația lui este mai complexă, lucru care asigură o mai bună securitate în timpul zborului.
Kobe folosea în mod curent acest mijloc de deplasare, pentru a evita traficul, dar și durerile.
"Bryant spunea, încă de pe vremea când era jucător, că elicopterul e doar o unealtă prin care își menținea corpul în formă. Având în vedere problemele sale medicale - în special cele de la spate -, Kobe nu putea să stea două-trei ore într-o mașină, pentru că avea dureri enorme", notează presa de peste ocean.
NBA
Warriors, a doua victorie în Finala Conferinței de Vest. Doncic a marcat 42 de puncte
21/05/2022 LA 09:57
NBA
Miami Heat, victorie în primul meci al Finalei Conferinței de Est. Butler, prestație de excepție
18/05/2022 LA 16:04