Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Baschetul american este în doliu! Legendarul antrenor Jerry Sloan a decedat la 78 de ani.

Ion Alexandru

Actualizat 23/05/2020 la 08:23 GMT+3

Jerry Sloan a fost diagnosticat încă din 2016 de boala Parkinson și a decedat în casa sa din Salt Lake City, unde colecționa și restaura mobilă veche.

Jerry Sloan a fost timp de 23 de ani antrenorul lui Utah Jazz

Credit imagine: SID

Jerry Sloan a pregătit-o timp de 23 de ani, între 1988 şi 2011, pe Utah Jazz, dublă finalistă NBA în 1997 şi 1998, învinsă de fiecare dată de Chicago Bulls, condusă în teren de Michael Jordan. Ca antrenor, Sloan a fost inclus în Hall of Fame-ul NBA, în aprilie 2009.

Jerry Sloan, antrenor legendar

Cu 1.223 de succese, Sloan este pe locul 4 pe lista tehnicienilor cu cele mai multe victorii în istoria NBA. El a fost primul antrenor care a obţinut 1.000 de victorii cu o singură echipă şi a al cincilea din istoria NBA ce a înregistrat 1.000 de victorii.
Jerry Sloan va fi întotdeauna sinonim cu Utah Jazz. Îi suntem atât de recunoscători pentru ce a realizat aici şi pentru deceniile de devotament, loialitate şi tenacitate pe care le-a adus clubului nostru- Utah Jazz
John Stockton și Karl Malone au fost elevii preferați la Utah Jazz. Alături de ei, Sloan a ajuns de două ori în finala NBA.
picture

Jerry Sloan

Credit imagine: EFE

Numărul 4 de la Chicago Bulls

Ca jucător, Sloan a evoluat timp de zece ani la Chicago Bulls, după înfiinţarea acestei grupări în 1966. El şi-a început cariera de antrenor la Bulls, un an ca antrenor secund, apoi ca principal între 1979 şi 1982. Tricoul cu numărul 4 pe care l-a purtat în cariera sa la Chicago a fost primul retras de Bulls, în 1978.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo