Boston Celtics, câștigătoarea Conferinței de Est din NBA și Golden State Warriors, câștigătoarea Conferinței de Vest, se vor întâlni în finala acestui sezon din NBA. Primul meci din seria care va decide noua campioană va avea loc în această noapte, în Chase Center, din San Francisco.
Warriors, echipă ce a câștigat trei titluri între 2015 și 2019, va avea avantajul terenului propriu. Echipa din California a jucat ultima oară în finala NBA în 2019, atunci când a fost învinsă de Toronto Raptors, în timp ce ultimul titlu cucerit a venit în 2018, după o serie câștigată la 0 cu Cleveland Cavaliers.
De partea cealaltă, Celtics revine după 12 ani în finala NBA, atunci când pierdea în 7 meciuri finala cu Los Angeles Lakers, în timp ce ultimul titlu a venit în 2008, în urma unei finale cu aceeași Lakers.
NBA
Dinastia Michael Jordan vs Dinastia Stephen Curry. MVP-ul finalei NBA concurează cu Air Jordan
17/06/2022 LA 11:10
În cele două întâlniri din sezonul regulat, Celtics și Warriors și-au împărțit victoriile, fiecare câștigând pe terenul adversarei.

Jayson Tatum și Steph Curry, MVP-urile finalelor de conferință

În seria celor de la Celtics din finala Conferinței de Est cu Miami Heat, Jayson Tatum a primit trofeul Larry Bird, în timp ce Stephen Curry a fost recompensat cu trofeul Magic Johnson, pentru prestațiile sale din cele 5 meciuri ale seriei pe care Warriors a câștigat-o cu Dallas Mavericks.
În ceea ce privește punctele marcate în meciurile din playoff-ul NBA, Tatum a devenit în seria cu Miami Heat al doilea cel mai tânăr jucător care marchează peste 1500 de puncte în meciurile din playoff.
Tatum a jucat în meciul 7 contra lui Miami cu o manșetă cu numărul 24, în culorile lui Lakers, pentru a îi aduce un omagiu idolului său Kobe Bryant. Decizia lui Tatum de a face acest lucru este cu atât mai interesantă deoarece Celtics și Lakers sunt cele mai titrate echipe din istoria NBA, ambele cu câte 17 titluri, iar Boston va avea ocazia să depășească echipa din California.
De partea cealaltă, Stephen Curry va încerca să cucerească singurul titlu individual pe care nu l-a obținut încă în cariera sa: titlul de MVP al finalei NBA.
Starul lui Warrirors a cucerit trei titluri de campion (2015, 2017 și 2018), dar Andre Iguodala și Kevin Durant, în două rânduri, au fost cei care au cucerit titlul de MVP.
NBA
Curry a înscris 29 de puncte în meciul 2 al finalei NBA! Golden Warriors e la egalitate cu Celtics
06/06/2022 LA 09:23
NBA
Boston Celtics revine în finala NBA după 12 ani! Jayson Tatum, câștigătorul trofeului Larry Bird
30/05/2022 LA 13:57