După 12 ani, Boston Celtics revine în finala NBA, după ce s-a impus în meciul 7 al finalei Conferinței de Est, învingând-o pe Miami Heat cu 100-96. Eroul lui Celtics a fost Jayum Tatum, cel care avea doar 12 ani atunci când Celtics ajungea ultima oară în finală.
Cel mai bun marcator al lui Boston, Tayum a reușit 26 de puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive, fiind desemnat MVP-ul finalei Conferinței de Est. Pentru a sărbători 75 de ani, NBA a decis ca anul acesta, trofeele pentru cei mai buni jucători din finalele de Conferință să fie acordate în onoarea unor legende, în cazul de față legenda lui Celtics, Larry Bird.
În această serie, Tayum a devenit și al doilea cel mai tânăr jucător care marchează 1500 de puncte în playoff.
NBA
Dinastia Michael Jordan vs Dinastia Stephen Curry. MVP-ul finalei NBA concurează cu Air Jordan
17/06/2022 LA 11:10

Jason Tatum, omagiu adus lui Kobe Bryant

În timpul meciului 7, Jayum Tatum a purtat o manșetă în culorile celor de la Los Angeles Lakers, cu numărul 24 pe ea, un omagiu pentru legenda lui Lakers, Kobe Bryant, în ciuda faptului că Bryant a fost cel care a condus-o pe marea rivală în finala din 2010, câștigată de Lakers în meciul 7.
"A fost idolul meu, a fost inspirația mea. Am vrut să port acea manșetă pentru a îi aduce un omagiu și, cumva, să împărțim momentul", a declarat după meci Tatum.
În finala NBA, Tatum și Celtics vor încerca să o depășească pe Los Angeles Lakers în ceea ce privește numărul de titluri în NBA. Cele două se află la egalitate în acest moment, cu câte 17 titluri fiecare, fiind cele mai titrate echipe din istorie.
Boston Celtics o va întâlni în finala NBA pe Golden State Warriors, echipă ce s-a impus în finala Conferinței de Vest în 5 meciuri contra celor de la Dallas Mavericks. În ceea ce privește cealaltă finală de conferință, MVP a fost desemnat Stephen Curry, cel care a primit trofeul Magic Johnson.
NBA
Curry a înscris 29 de puncte în meciul 2 al finalei NBA! Golden Warriors e la egalitate cu Celtics
06/06/2022 LA 09:23
NBA
Boston Celtics-Golden State Warriors, finala NBA 2022, începe în această noapte
02/06/2022 LA 15:36