Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Boston Celtics revine în finala NBA după 12 ani! Jayson Tatum, câștigătorul trofeului Larry Bird

Alex Masgras

Publicat 30/05/2022 la 16:57 GMT+3

Boston Celtics a revenit în finala NBA după 12 ani, grație victoriei din meciul 7 contra lui Miami Heat, scor 100-96. Jayum Tatum a fost eroul lui Celtics, iar acesta a primit trofeul Larry Bird pentru MVP-ul finalei Conferinței de Est.

Tatum wearing the Kobe's number 24

Credit imagine: Getty Images

După 12 ani, Boston Celtics revine în finala NBA, după ce s-a impus în meciul 7 al finalei Conferinței de Est, învingând-o pe Miami Heat cu 100-96. Eroul lui Celtics a fost Jayum Tatum, cel care avea doar 12 ani atunci când Celtics ajungea ultima oară în finală.
Cel mai bun marcator al lui Boston, Tayum a reușit 26 de puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive, fiind desemnat MVP-ul finalei Conferinței de Est. Pentru a sărbători 75 de ani, NBA a decis ca anul acesta, trofeele pentru cei mai buni jucători din finalele de Conferință să fie acordate în onoarea unor legende, în cazul de față legenda lui Celtics, Larry Bird.
În această serie, Tayum a devenit și al doilea cel mai tânăr jucător care marchează 1500 de puncte în playoff.

Jason Tatum, omagiu adus lui Kobe Bryant

În timpul meciului 7, Jayum Tatum a purtat o manșetă în culorile celor de la Los Angeles Lakers, cu numărul 24 pe ea, un omagiu pentru legenda lui Lakers, Kobe Bryant, în ciuda faptului că Bryant a fost cel care a condus-o pe marea rivală în finala din 2010, câștigată de Lakers în meciul 7.
"A fost idolul meu, a fost inspirația mea. Am vrut să port acea manșetă pentru a îi aduce un omagiu și, cumva, să împărțim momentul", a declarat după meci Tatum.
În finala NBA, Tatum și Celtics vor încerca să o depășească pe Los Angeles Lakers în ceea ce privește numărul de titluri în NBA. Cele două se află la egalitate în acest moment, cu câte 17 titluri fiecare, fiind cele mai titrate echipe din istorie.
Boston Celtics o va întâlni în finala NBA pe Golden State Warriors, echipă ce s-a impus în finala Conferinței de Vest în 5 meciuri contra celor de la Dallas Mavericks. În ceea ce privește cealaltă finală de conferință, MVP a fost desemnat Stephen Curry, cel care a primit trofeul Magic Johnson.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo