Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinastia Michael Jordan vs Dinastia Stephen Curry. MVP-ul finalei NBA concurează cu Air Jordan

Andrei Nicolae

Actualizat 17/06/2022 la 14:12 GMT+3

Stephen Curry a dus-o pe Golden State Warriors la șapte titluri în istoria NBA, depășind astfel Chicago Bulls, condusă de Michael Jordan, care s-a oprit la 6 trofee.

Curry Jordan

Credit imagine: Imago

Golden State Warriors este din nou în fruntea baschetului american, după ce a învins Boston Celtics în marea finală din NBA cu 4-2. Și-a trecut, așadar, în cont al patrulea titlu în ultimii 8 ani și al șaptelea din întreaga istorie a competiției.
Prin câștigarea celui de-al șaptelea inel, Warriors i-au depășit pe Bulls, care au șase titluri, și au devenit a treia cea mai de succes echipă din NBA, în spatele celor de la Boston Celtics și Los Angeles Lakers, care au fiecare câte 17 coroane.

Dinastia Michael Jordan vs Dinastia Stephen Curry

Fără doar și poate, un mare merit la acest succes al echipei GSW îl are Stephen Curry, chiar mai mare decât la precedentele două titluri din 2017 și 2018, când l-a avut alături și pe Kevin Durant.
După triumful din meciul 6 cu Boston Celtics, 103-90, în care Curry a terminat cu 34 de puncte, comparațiile cu Michael Jordan au început să curgă.
Chicago Bulls a câștigat toate cele șase titluri cu Michael Jordan ca lider de echipă. Trofeele au venit în perioada 91-93 și 96-98. În toate finalele în care Bulls au câștigat NBA, Air Jordan a fost MVP.
Golden State Warriors a ajuns în șase finale NBA din 2015, dintre care a câștigat patru. Bulls și-a scris istoria alături de Jordan și Pippen. Warriors are o altă dimensiune acum în istorie cu Curry prim solist, care a jucat în toate cele 6 finale. Alături de el au mai cucerit patru titluri Klay Thompson și Draymond Green.

Stephen Curry a cucerit primul său premiu din finala NBA

Stephen Curry a fost desemnat, absolut normal, MVP-ul finalei, pentru prima dată în carieră. Era premiul care îi lipsea din palmares. Întrebat ce înseamnă acest lucru pentru el, starul lui GSW a reacționat: "Uită de întrebarea asta. De ce începi cu această întrebare? Aceasta lovește cu siguranță diferit, doar știind ce au însemnat ultimii trei ani, cum a fost de la accidentări până la schimbarea echipei, cu Wiggs, cu tinerii noștri având convingerea că am putea reveni aici și am putea câștiga. Lucrurile astea contează."
Superstarul lui Golden State a înregistrat o medie de 31,2 puncte, 6,0 recuperări și 5,0 pase decisive în serie.
Curry s-a alăturat și unei liste exclusive de jucători NBA care au câștigat cel puțin patru inele de campion, două MVP Kia (sezon regular) și un MVP al finalei. Lista este următoarea:
  • Stephen Curry
  • Kareem Abdul-Jabbar
  • Tim Duncan
  • LeBron James
  • Magic Johnson
  • Michael Jordan
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo