Golden State Warriors este din nou în fruntea baschetului american, după ce a învins Boston Celtics în marea finală din NBA cu 4-2. Și-a trecut, așadar, în cont al patrulea titlu în ultimii 8 ani și al șaptelea din întreaga istorie a competiției.
Prin câștigarea celui de-al șaptelea inel, Warriors i-au depășit pe Bulls, care au șase titluri, și au devenit a treia cea mai de succes echipă din NBA, în spatele celor de la Boston Celtics și Los Angeles Lakers, care au fiecare câte 17 coroane.
NBA
Curry a înscris 29 de puncte în meciul 2 al finalei NBA! Golden Warriors e la egalitate cu Celtics
06/06/2022 LA 09:23

Dinastia Michael Jordan vs Dinastia Stephen Curry

Fără doar și poate, un mare merit la acest succes al echipei GSW îl are Stephen Curry, chiar mai mare decât la precedentele două titluri din 2017 și 2018, când l-a avut alături și pe Kevin Durant.
După triumful din meciul 6 cu Boston Celtics, 103-90, în care Curry a terminat cu 34 de puncte, comparațiile cu Michael Jordan au început să curgă.
Chicago Bulls a câștigat toate cele șase titluri cu Michael Jordan ca lider de echipă. Trofeele au venit în perioada 91-93 și 96-98. În toate finalele în care Bulls au câștigat NBA, Air Jordan a fost MVP.
Golden State Warriors a ajuns în șase finale NBA din 2015, dintre care a câștigat patru. Bulls și-a scris istoria alături de Jordan și Pippen. Warriors are o altă dimensiune acum în istorie cu Curry prim solist, care a jucat în toate cele 6 finale. Alături de el au mai cucerit patru titluri Klay Thompson și Draymond Green.

Stephen Curry a cucerit primul său premiu din finala NBA

Stephen Curry a fost desemnat, absolut normal, MVP-ul finalei, pentru prima dată în carieră. Era premiul care îi lipsea din palmares. Întrebat ce înseamnă acest lucru pentru el, starul lui GSW a reacționat: "Uită de întrebarea asta. De ce începi cu această întrebare? Aceasta lovește cu siguranță diferit, doar știind ce au însemnat ultimii trei ani, cum a fost de la accidentări până la schimbarea echipei, cu Wiggs, cu tinerii noștri având convingerea că am putea reveni aici și am putea câștiga. Lucrurile astea contează."
Superstarul lui Golden State a înregistrat o medie de 31,2 puncte, 6,0 recuperări și 5,0 pase decisive în serie.
Curry s-a alăturat și unei liste exclusive de jucători NBA care au câștigat cel puțin patru inele de campion, două MVP Kia (sezon regular) și un MVP al finalei. Lista este următoarea:
  • Stephen Curry
  • Kareem Abdul-Jabbar
  • Tim Duncan
  • LeBron James
  • Magic Johnson
  • Michael Jordan
NBA
Boston Celtics-Golden State Warriors, finala NBA 2022, începe în această noapte
02/06/2022 LA 15:36
NBA
Boston Celtics revine în finala NBA după 12 ani! Jayson Tatum, câștigătorul trofeului Larry Bird
30/05/2022 LA 13:57