Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scottie Pippen, acid la adresa lui Michael Jordan în noua sa carte, după documentarul "The Last Dance"

Alex Masgras

Publicat 04/11/2021 la 12:15 GMT+2

Coechipieri în perioada de glorie a celor de la Chicago Bulls, Scottie Pippen și Michael Jordan par să nu mai fie pe aceeași lungime de undă, după lansarea documentarului "The Last Dance" de anul trecut.

Michael Jordan & Scottie Pippen

Credit imagine: Getty Images

Anul trecut, Netflix și ESPN lansau "The Last Dance", un documentar de 10 episoade în care s-a spus povestea lui Michael Jordan și a echipei Chicago Bulls în anii ‘90. Lăudat de cei mai mulți, atât pentru o întoarcere în timp a vremurilor în care Michael Jordan făcea magie pe parchet, dar și pentru că a apărut într-o perioadă în care oamenii stăteau în case din cauza pandemiei, documentarul a primit și critici.
Scottie Pippen, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria lui Chicago Bulls, care a și apărut în acest documentar, se numără printre cei nemulțumiți de felul în care cele 10 episoade au spus povestea echipei conduse de Phil Jackson.
Michael Jordan (R) and Scottie Pippen (L) laugh at a question about their newly aquired teammate, Dennis Rodman, before their first team meeting 05 October in Deerfield, Ill.
Pippen va lansa pe 9 noiembrie biografia "Unguarded", acolo unde se vor regăsi memoriile sextuplului campion din NBA. GQ a publicat câteva pasaje din cartea care urmează să fie lansată în câteva zile, acestea fiind în legătură cu nemulțumirile legate de modul în care "The Last Dance" a fost despre "Michael Jordan și ceilalți".

"Jordan a vrut să arate că este mai mare decât LeBron James", potrivit lui Pippen

Potrivit lui Scottie Pippen, motivul pentru care documentarul a primit ok-ul de la Michael Jordan a fost dorința acestuia de a arăta noii generații că a fost mai mare decât LeBron James, actualul star de la Los Angeles Lakers. De ani de zile, principala dezbatere a fanilor baschetului legată de cel mai bun jucător din istorie îi are în centrul atenției pe Jordan și LeBron.
"Ultimele două episoade au fost difuzate pe 17 mai. La fel ca primele 8, ele l-au glorificat pe Michael Jordan, fără ca eu sau ceilalți coechipieri ai mei să primim suficiente laude.
Michael era hotărât să arate noii generații că a fost cel mai mare jucător al tuturor timpurilor. Chiar mai mare decât LeBron James, jucătorul considerat de mulți nu doar egalul său, ci chiar superior lui. Așa că Michale și-a prezentat povestea sa, nu povestea ultimului dans. El a fost și protagonist, și director", spune Pippen într-unul din pasajele dezvăluite de GQ.
Michael Jordan et Scottie Pippen lors de la grande époque des Chicago Bulls.
Fostul jucător al celor de la Chicago Bulls, care a câștigat 6 titluri de campion în NBA alături de Michael Jordan, spune că nu i-a venit să creadă ce a văzut atunci când documentarul a fost difuzat. "Nu puteam să cred ce văd. De fiecare dată, lumina reflectoarelor era pe numărul 23. Chiar și în al doilea episod, care s-a concentrat puțin pe traiectoria mea dificilă din NBA, povestea a fost din nou despre MJ și determinarea lui de a câștiga.
Nu am fost nimic altceva decât recuzită. 'Cel mai bun coechipier din toate timpurile' a spus. Nu ar fi putut fi mai condescendent de atât nici dacă ar fi încercat. Iar acum, la peste 50 de ani, la 17 ani de la ultimul meu meci, urmărind cum am fost înjosiți. Fiecare episod a fost la fel: Michael pe un piedestal, iar coechipierii săi pe plan secund.
Cum a putut Michael să ne trateze așa, după tot ce am făcut pentru el? Michael Jordan nu ar fi fost Michael Jordan fără mine, Horace Grant, Toni Kukoc, John Paxson, Steve Kerr, Dennis Rodman, Bill Cartwright, Ron Harper, BJ Armstrong, Luc Longley, Will Perdue și Bill Wennington. Îmi cer scuze pentru cei pe care i-am omis", a mai spus Pippen în cartea sa.
"Unguarded", cartea lui Scottie Pippen, se va lansa pe data de 9 noiembrie.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo