Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un puști de 19 ani de la Grizzlies a scris istorie în NBA. A doborât un record deținut de 27 de ani de Kobe Bryant

Andrei Nicolae

Publicat 09/02/2024 la 10:05 GMT+2

Noaptea de joi spre vineri a fost extrem de specială pentru fanii NBA, deoarece urmăritorii baschetului nord-american au avut șansa să vadă cum se rescrie istoria. GG Jackson, jucătorul de 19 ani de la Memphis Grizzlies, a doborât un record al ligii care fusese până acum deținut de legendarul Kobe Bryant, chiar în noaptea în care a fost dezvăluit statuia sa în Los Angeles.

GG Jackson, in Memphis Grizzlies - Chicago Bulls

Credit imagine: Getty Images

Majoritatea recordurilor sunt menite să fie doborâte, iar acest lucru a fost demonstrat în această noapte în NBA, la partida dintre Memphis Grizzlies și Chicago Bulls. Deși trupa din Tennessee a pierdut partida, a avut totuși un câștig imens, și anume pe GG Jackson.
Puștiul draftat în acest an de Memphis a scris istorie în liga de baschet nord-americană, devenind cel mai tânăr jucător care reușește să înscrie peste 25 de puncte venind de pe banca de rezerve, la doar 19 ani și 53 de zile. Această bornă a fost deținută din 1997 până în această noapte de legendarul Kobe Bryant, care a reușit acea performanță la 19 ani și 78 de zile.
O coincidență incredibilă este aceea că recordul legendei lui Lakers a căzut în aceeași noapte în care clubul din California l-a omagiat, dezvăluind statuia ce îl înfățisează pe "Black Mamba" în arena din Los Angeles.
Citește și:

S-a scris istorie în NBA. Un record al lui Kobe Bryant a fost doborât în noaptea în care a fost omagiat de Lakers

Decedat în ianuarie 2020 în urma unui accident cu elicopterul, Kobe Bryant a fost omagiat în mod constant de către Los Angeles Lakers, care a decis recent să construiască o statuie pentru "Black Mamba", care să fie plasată în interiorul Crypto.com Arena, casa echipei din California.
Statuia lui Kobe face referire la meciul în care shooting guard-ul a înscris 81 de puncte într-un meci contra celor de la Toronto Raptos, devenind al doilea cel mai bun marcator dintr-un singur meci, după Wilt Chamberlain, care a înscris 100 de puncte.
La baza statuii, este gravată o replică a lui Kobe, ce arată pasiunea imensă pentru baschet a fostului jucător: "Părăsește jocul într-un stadiu mai bun decât atunci când l-ai găsit, iar când vine momentul să pleci, părăsește-l ca o legendă."
În ciuda acestui eveniment emoționant, Lakers au pierdut contra campioanei en-titre din NBA, Denver Nuggets.
Rezultatele de peste noapte din NBA:
  • Indiana Pacers - Golden State Warriors 109-131
  • Orlando Magic - San Antonio Spurs 127-111
  • Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 95-118
  • New York Knicks - Dallas Mavericks 108-122
  • Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 110-118
  • Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves 105-129
  • Phoenix Suns - Utah Jazz 129-115
  • Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 106-114
  • Portland Trail Blazers - Detroit Pistons 122-128
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol