Un meci de baschet feminin, desfășurat la începutul acestei săptămâni în Connecticut, s-a încheiat cu un incredibil 92-4!
Sacred Heart Academy din Hamden (3-0) nu a avut milă contra lui lui Lyman Hall-Wallingford (0-5) și a demolat-o pur și simplu. După primul sfert scorul a fost 29-0, la pauză a fost 56-0, după al treilea sfert s-a înregistrat 80-0, iar la final scorul a fost 92-4.
Rezultatul nu a căzut bine nici școlii care s-a impus, motiv pentru care directorul insituției și-a cerut scuze pentru modul în care s-a jucat și l-a suspendat pe antrenorul echipei, Jason Kirck, pentru că a urmărit o astfel de diferență la final.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 6 LUNI
"Administrația Academiei Sacred Heart regretă profund modul în care a fost atins rezultatul final", se arată într-un comunicat al școlii.

Cum a reacționat insituția care și-a umilit adversara

"Academia Sacred Heart apreciază lecțiile predate și cultivate prin participarea sportivă, inclusiv comportamentul etic și responsabil, conducerea, forța de caracter și respectul față de adversari. Meciul de baschet fete împotriva Lyman Hall High School nu se aliniază cu valorile sau filozofiile noastre. ", a precizat Sheila O’Neill, directorul instituției.
Antrenorul de la Lyman Hall, Tom Lipka, a susținut că Sacred Heart și-a supus echipa la pressing în cea mai mare parte a primei reprize, apoi a intrat într-o apărare strânsă om la om pentru tot restul jocului: "Nu au arătat milă pe tot parcursul. "
O’Neill a mai spus că școala pe care o conduce a contactat Lyman Hall și alte instituții care supraveghează sporturile de liceu din stat. De asemenea, școala abordează problema pe plan intern "pentru a ne asigura că programele noastre sportive continuă să încurajeze creșterea personală, fizică și intelectuală".
Conducerea Conferinței interșcolară din Connecticut (CIAC) a declarat că nu are competența de a acționa asupra acestei situații, dar a fost în contact cu ambele școli implicate.
"CIAC promovează siguranța și spiritul sportiv mai presus de orice pentru școlile noastre membre. Am fost în comunicare cu ambele școli și vom continua să oferim sprijin școlilor noastre membre în timp ce trec prin situații dificile", a declarat Gregg Simon, directorul executiv al Conferinței.
Echipa Sacred Heart este considerată una dintre cele mai bune din stat și este neînvinsă în acest sezon, potrivit WFSB. Cele două școli sunt programate să se înfrunte din nou pe 28 ianuarie.
Sursa foto: Christian Abraham/Hearst Connecticut Media
NBA
După 941 de zile, Klay Thompson își va face revenirea în NBA
09/01/2022 LA 14:07
NBA
Meciurile de Crăciun din NBA: Recorduri doborâte și performanțe individuale de pus în ramă
26/12/2021 LA 11:09