Faza finală a turneului de baschet se va desfășura la Universitatea Europei de Sud-Est Lumina din București, în acest weekend.
Între 28 februarie și 1 martie, elevii din Capitală se vor întâlni pentru a se bucura de baschet, în cadrul unui eveniment în care pasiunea, determinarea și fairplay-ul sunt elementele principale.
De multe ori, Olimpiada Liceelor McDonald’s a reprezentat o adevărată trambulină pentru elevi din perspectiva unei viitoare cariere de sportivi profesioniști. Evoluțiile bune din cadrul turneelor i-au ajutat pe mulți tineri să-și găsească un club sportiv unde să se dezvolte și să crească frumos.
Baschet
România, cu 4 echipe în cupele europene! Cum a ajuns SCM Craiova în grupele FIBA Europe Cup
ACUM 2 ORE
Printre elevii care au impresionat la turneul de baschet de la ediția anterioară a Olimpiadei Liceelor McDonald's se numără Rafaela Stanciu și George Farini.
Eurosport a stat de vorbă cu cei doi tineri despre viziunea lor asupra sportului din România și despre oportunitățile oferite de Olimpiada Liceelor McDonald’s, iar răspunsurile lor au fost pline de entuziasm.
https://i.eurosport.com/2020/02/28/2785880.jpg

Rafaela: "La Olimpiada Liceelor McDonald's poți trăi experiențe unice"

Rafaela Stanciu (15 ani) a cucerit trofeul de la Olimpiada Liceelor McDonald's, alături de colegele sale de la Colegiul Economic "A.D. Xenopol", după o finală cu Colegiul National "Elena Cuza". Tânăra sportivă s-a declarat foarte bucuroasă pentru performanța reușită și pentru susținerea primită din partea colegilor săi, care au venit în număr mare să susțină echipa liceului.
  • Cum te-ai simțit la Olimpiada Liceelor McDonald’s?
A fost o eperiență minunată, mai ales că am avut o susținere incredibilă din partea colegilor din liceu. Aceștia au venit să ne încurajeze și au creat o atmosferă foarte frumoasă. Nu mă așteptam să câștigăm trofeul, trebuie să recunosc. Per total, a fost un turneu foarte reușit.
  • Experiența te-a ajutat și la clubul sportiv?
Da, evoluțiile de la Olimpiadă mi-au dat foarte multă încredere în mine. Practic, acolo mi-am demonstrat mie însămi că pot să-mi depășesc limitele și să joc din ce în ce mai bine.
Cu emoție în glas, Rafaela a povestit despre cum s-a simțit în momentul în care a realizat că liceul său a câștigat troeul. Tânăra sportivă, care evoluează la clubul sportiv ACS Admar București, le recomandă tuturor elevilor pasionați de sport să se înscrie la Olimpiada Liceelor McDonald’s, pentru că nu vor regreta în vreun moment.
https://i.eurosport.com/2020/02/28/2785883.jpg
  • Care este cel mai frumos moment pe care l-ai trăit la Olimpiada Liceelor McDonald’s?
Au fost două momente care mi-au rămas în minte, trăite la aceeași intensitate. Cel din finală, când eu și colegele mele ne-am dat seama că am câștigat. A fost un moment pe care nu-l voi uita prea curând. Eram extrem de fericite și aveam lacrimi în ochi, a fost ceva superb. Apoi, a urmat momentul în care am primit trofeul și din nou m-a cuprins un sentiment deosebit.
  • Le recomanzi și celorlalți elevi să participe?
Da, să se înscrie neapărat, pentru că vor lega prietenii cu alți elevi și vor căpăta multă încredere în ei. Din proprie experiență le spun că la Olimpiadă te poți bucura de experiențe unice. Le urez să se bucure de toate momentele, pentru că merită.
  • Crezi că este nevoie de mai multe turnee sportive în România?
Da, chiar este nevoie de mai multe competiții pentru elevi. Ar fi frumos să participe toți elevii din întreaga țară, nu doar din București. Cred că toți tinerii pasionați de sport ar trebui să primescă șansa unei eperiențe minunate, cum este cea de la Olimpiada Liceelor McDonald’s. Anul acesta nu voi participa, dar voi fi alături de colegele mele și le voi susține din tribună.
https://i.eurosport.com/2020/02/28/2785881.jpg

George: "Experiența de la Olimpiada Liceelor McDonald's este inedită"

Aflat în clasa a 12-a, cu gândul la examenul de bacalaureat, George a povestit cum a fost experiența lui de la Olimpiada Liceelor McDonald’s, unde a reușit să câștige trofeul alături de colegii săi de la Colegiul Național “Spiru Haret”.
  • Cum a fost experiența de la Olimpiada Liceelor McDonald’s?
A fost o experiență foarte interesantă, mai ales că a fost prima oară când am jucat pentru echipa liceului. Până la sfârșitul competiției am reușit să ajung printre cei mai buni jucători, lucru de care sunt foarte mândru. La începutul turneului nu mă așteptam să câștigăm trofeul, dar împreună cu colegii mei am reușit să trecem de jucătorii cu experiență de la celelalte licee.
  • De ce le-ai recomanda și altor elevi să participe?
Pentru că este o experiență inedită, atmosfera este superbă, iar meciurile se joacă la intensitate ridicată. Indiferent de sportul practicat, acolo vor întâlni echipe foarte echilibrate, astfel încât toată lumea va avea o șansă să câștige trofeul.
Când nu este la ore sau la meditații, George joacă baschet la CSS4 Lumina Wolves și speră să aibă o carieră cât mai frumoasă în baschet. El consideră că tinerii din țara noastră au nevoie de mai multe astfel de turnee, unde să-și poată exprima pasiunea și dorința de a câștiga trofee.
  • Crezi că te-au ajutat meciurile de la Olimpiada Liceelor McDonald’s și la clubul sportiv?
Da, cu siguranță m-au ajutat să îmi dezvolt abiliățile. Am jucat cu mulți sportivi mai mari și mai experimentați, care erau convocați chiar la loturile naționale. Acest lucru m-a motivat atât la antrenamente, cât și în timpul meciurilor.
https://i.eurosport.com/2020/02/28/2785884.jpg
  • Este nevoie de mai multe competiții sportive in România?
Da, sunt de părere că este mare nevoie. Mie îmi place să mă uit la ce se întâmplă în Statele Unite, unde este cunoscut faptul că toate liceele și colegiile au echipe de baschet. Acolo, toți elevii se adună să vadă meciurile favoriților. Totul pare desprins din filme, dar chiar așa se întâmplă în realitate. Mi-ar plăcea să vedem aceleași lucruri și în România. Cred că prin astfel de evenimente se realizează o conexiune puternică între elevi și liceul din care fac parte.
  • Cum crezi că poate evolua baschetul în țara noastră?
În primul rând, printr-un număr mai mare de competiții între licee și premii atrăgătoare, care să motiveze elevii. De asemenea, posibilitatea unor selecții la diferite cluburi sportive mi se pare o idee de viitor. Mai precis, în cazul în care un elev joacă bine la o competiție între licee, acesta să fie îndrumat apoi către un club sportiv, unde să se dezvolte.
La ultima ediție a Olimpiadei Liceelor McDonald's, peste 5.700 de iubitori ai sportului, din 75 de licee din București, au avut ocazia să trăiască emoția și bucuria competiției prin implicarea în activitățile sportive. Pe rând, campionii de la cele cinci sporturi participante au fost răsplătiți de către partenerul principal, McDonald’s, cu premii în valoare totală de 16.000 euro.
Vineri, elevii liceelor din București se vor aduna din nou la Olimpiada Liceelor McDonald’s, la Universitatea Europei de Sud-Est Lumina din București, pentru a se bucura de baschet alături de prietenii lor. Trofeul va fi și el, cu siguranță, undeva în mintea tinerilor, dar cel mai important va fi faptul că aceștia s-au trezit de dimineață, s-au întâlnit cu colegii și au plecat la un eveniment sportiv.
Baschet
LeBron James, la al 20-lea sezon în NBA: "Probabil voi doborî cel mai dorit record din NBA"
27/09/2022 LA 10:56
Baschet
Saša Čađo dădea fericită un interviu, după un meci mare, când lângă ea a început nebunia
27/09/2022 LA 08:51