Eurosport

Vlad Moldoveanu și-a anunțat retragerea din echipa națională de baschet a României

Vlad Moldoveanu și-a anunțat retragerea din echipa națională de baschet a României

10/01/2020 la 14:33Actualizare 10/01/2020 la 14:34

Vlad Moldoveanu, căpitanul echipei naționale de baschet a României, și-a anunțat retragerea de la prima reprezentativă.

Vlad Moldoveanu și-a anunțat retragerea din echipa națională a României. În vârstă de 31 ani, sportivul originar din București a decis să facă un pas în spate în acest context și să nu mai evolueze sub tricolor după o activitate îndelungată, atât la nivel juvenil, cât și la seniori.

Potrivit frbaschet.ro, Moldoveanu a transmis următoarele printr-o scrisoară adresată conducerii Federației Române de Baschet: “După aproape 20 de ani de echipa naționala, mă văd nevoit să renunț la a mai juca sub tricolor. Sper să mă înțelegeți și să îmi respectați decizia. Mă bucur extrem de mult să văd niște băieți tineri, dornici de performanță. Îmi amintesc pe undeva de generația 85-88, care a fost aproape de calificare acum 6 ani. Sper ca ei să reușească la un moment dat ceea ce noi nu am reușit!”

Vlad Moldoveanu și-a anunțat retragerea

Potrivit unitedhoops.com, fostul căpitan al echipei naționale și-a propus să mai evolueze la nivel de club pentru încă 3-4 sezoane.În prezent, Moldoveanu evoluează la Ifaistos Limnou, în primul eșalon al Greciei. Înainte, el a mai jucat în Italia, Franța, Estonia, Polonia, Turcia și România. De asemenea, a activat în Euroligă, EuroCup și Liga VTB. Vlad Moldoveanu a activat mai bine de zece ani în naționala de seniori a României, fiind prezent și în echipa tricoloră care a participat la Cluj-Napoca, în grupele FIBA EuroBasket 2017, sub comanda antrenorului Marcel Tenter.

Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.