Biatlonul a programat în acest weekend prima cursă de ștafetă a sezonului în Cupa Mondială, 4x7,5 kilometri masculin, aceasta fiind și una dintre cele mai incintante probe ale disciplinei. La startul de la Oestersund au fost 27 de echipe, bătălia fiind mare și pentru calificarea la Jocurile Olimpice Beijing.
România s-a numărat printre cele 27 de echipe, iar în componența George Buta, Dmitrii Shamaev, Cornel Puchianu și Raul Flore, a realizat una dintre cele mai bune concursuri din ultimii ani la ștafetă. Biatloniștii români au întrecut mai bine de 50% din adversari și au terminat pe locul 10! Au lăsat în urmă echipe mult mai bine cotate, precum Cehia, Slovenia și Austria.
World Cup 2021-2022
Tora Berger și Kaisa Makarainen, desemnate campioane 7 ani mai târziu în Cupa Mondială de biatlon
22/12/2021 LA 10:03

Ștafeta României ratat 6 focuri din 40 în poligon, având o eficiență de 85%

În poligon, românii s-au comportat admirabil. Shamaev, rusul naturalizat, a doborât toate cele 10 ținte. Buta a ratat 3 focuri, Puchianu – 2 focuri și Flore – 1 foc. Doar Norvegia a tras mai bine în concurs, având 4 ratări din 40 de focuri. Probleme au fost la alergarea pe schiuri. România a venit la final cu o întârziere de 3 minute și 26 de secunde de Norvegia, câștigătoarea zilei. Nordicii au câștigat bătălia cu Franța, în timp ce locul 3 a fost ocupat de Rusia.
Înaintea cursei masculine de ștafetă, la Oestersund a avut loc proba feminină de pursuit – 10 km. Norvegiana Marte Olsbu Roeiseland a câștigat concursul, astfel că și-a trecut în cont și prima victorie a sezonului. Nordica nu mai obținuse o victorie din decembrie anul trecut, de la Hochfilzen.
Olsbu a făcut diferența la alergarea pe schiuri, de vansându-le pe Anais Bescond și Anais Chevalier-Bouchet, ambele din Franța, care au venit la 4, respectiv 7 secunde distanță. Învingătoarea a descris astfel ultima parte a competiției: "A fost pur și simplu o nebunie. În drum spre ultima tragere, câte sportive puteau câștiga, șapte? A fost o competiție dură. Trebuia doar să mă concentrez pe ceea ce puteam face".
Lisa Theresa Hauser (Austria), plecată prima în cursă, a terminat doar pe locul 4, chiar dacă a tras perfect. Ea a avut o întârziere de 7.9 secunde la final.
Prima probă de pursuit a sezonului a avut parte de condiții ceva mai bune decât sprinturile de joi, desfășurate la temperaturi de minus 7 grade Celsius.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
World Cup 2021-2022
Quentin Fillon-Maillet s-a impus în pursuitul de la Hochfilzen. Franța a realizat "dubla"
11/12/2021 LA 12:42
World Cup 2021-2022
Surpriză mare în sprintul de la Hochfilzen. Cum au încheiat reprezentanții României
10/12/2021 LA 15:00