Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Performanță remarcabilă a ștafetei României în Cupa Mondială de biatlon!

Andrei Nicolae

Publicat 04/12/2021 la 18:43 GMT+2

Echipa masculină de biatlon a României, formată din George Buta, Dmitrii Shamaev, Cornel Puchianu și Raul Flore, a terminat pe locul 10 în prima cursă de ștafetă a sezonului în Cupa Mondială. La Oestersund au luat startul 27 de echipe.

Biatlon ștafete

Credit imagine: Getty Images

Biatlonul a programat în acest weekend prima cursă de ștafetă a sezonului în Cupa Mondială, 4x7,5 kilometri masculin, aceasta fiind și una dintre cele mai incintante probe ale disciplinei. La startul de la Oestersund au fost 27 de echipe, bătălia fiind mare și pentru calificarea la Jocurile Olimpice Beijing.
România s-a numărat printre cele 27 de echipe, iar în componența George Buta, Dmitrii Shamaev, Cornel Puchianu și Raul Flore, a realizat una dintre cele mai bune concursuri din ultimii ani la ștafetă. Biatloniștii români au întrecut mai bine de 50% din adversari și au terminat pe locul 10! Au lăsat în urmă echipe mult mai bine cotate, precum Cehia, Slovenia și Austria.

Ștafeta României ratat 6 focuri din 40 în poligon, având o eficiență de 85%

În poligon, românii s-au comportat admirabil. Shamaev, rusul naturalizat, a doborât toate cele 10 ținte. Buta a ratat 3 focuri, Puchianu – 2 focuri și Flore – 1 foc. Doar Norvegia a tras mai bine în concurs, având 4 ratări din 40 de focuri. Probleme au fost la alergarea pe schiuri. România a venit la final cu o întârziere de 3 minute și 26 de secunde de Norvegia, câștigătoarea zilei. Nordicii au câștigat bătălia cu Franța, în timp ce locul 3 a fost ocupat de Rusia.
Înaintea cursei masculine de ștafetă, la Oestersund a avut loc proba feminină de pursuit – 10 km. Norvegiana Marte Olsbu Roeiseland a câștigat concursul, astfel că și-a trecut în cont și prima victorie a sezonului. Nordica nu mai obținuse o victorie din decembrie anul trecut, de la Hochfilzen.
Olsbu a făcut diferența la alergarea pe schiuri, de vansându-le pe Anais Bescond și Anais Chevalier-Bouchet, ambele din Franța, care au venit la 4, respectiv 7 secunde distanță. Învingătoarea a descris astfel ultima parte a competiției: "A fost pur și simplu o nebunie. În drum spre ultima tragere, câte sportive puteau câștiga, șapte? A fost o competiție dură. Trebuia doar să mă concentrez pe ceea ce puteam face".
Lisa Theresa Hauser (Austria), plecată prima în cursă, a terminat doar pe locul 4, chiar dacă a tras perfect. Ea a avut o întârziere de 7.9 secunde la final.
Prima probă de pursuit a sezonului a avut parte de condiții ceva mai bune decât sprinturile de joi, desfășurate la temperaturi de minus 7 grade Celsius.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo