Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Quentin Fillon-Maillet s-a impus în pursuitul de la Hochfilzen. Franța a realizat "dubla"

Andrei Nicolae

Publicat 11/12/2021 la 14:42 GMT+2

Quentin Fillon-Maillet a plecat cu al 7-lea timp în proba de pursuit, dar la final și-a trecut în cont primul succes al sezonului în Cupa Mondială de biatlon. Franța a luat și locul 2 prin Emilien Jacquelin, în timp Simon Desthieux a ratat locul 3 la foto-finiș, în lupta cu suedezul Sebastian Samuelsson.

Quentin Fillon Maillet à Hochfilzen

Credit imagine: Getty Images

Componenții echipei de biatlon a Franței nu și-au imaginat probabil că vor avea o sâmbătă atât de superbă la Hochfilzen (Austria), într-un decor absolut superb.
După proba de sprint Emilien Jacquelin, Quentin Fillon-Maillet și Simon Desthieux au ocupat locurile 6, 7 și 24. După ultima trecere prin poligon s-a invit însă șansa ca toți trei să urce pe podium.

Quentin Fillon-Maillet a obținut prima victorie a sezonului în Cupa Mondială de biatlon

Quentin Fillon-Maillet a avut un 19 din 20 ținte reușite în poligon, astfel că a luat un avans de peste 30 de secunde după ultima tragere și s-a îndreptat liniștit către prima victorie a sezonului. Emilien Jacquelin (19 din 20 în poligon) a ieșit al doilea din poligon, având la rândul lui un avans consistent în fața urmăritorilor.
Pentru locuri trei a fost o luptăfoarte strânsă între Simon Desthieux (19/20), Sebastian Samuelsson (18/20) și Tarjei Boe (18/20). În primă fază, Franța a crezut că a făcut hattrick-ul, performanță pe care a mai realizat-o în 2019 cu Martine Fourcade, dar suedezul a terminat totuși pe 3 la foto-finiș. Pentru biatloniștii francezi oricum a fost o performanță incredibilă.
După ce a prins podiumul, Samuelsson a devenit liderul Cupei Mondiale, reușind să îl detroneze pe Vetle Sjaastad Christiansen (Norvegia).
La start a fost și românul Cornel Puchianu. Tragerea nu l-a ajutat însă deloc – a avut 6 focuri ratate, douiă la culcat și patru la picioare -, astfel că a terminat concursul pe locul 52.
Mâine, la Hochfilzen, băieții vor concura în priba de ștafete. La start va fi și România care săptămâna trecută, la Oestersund, a terminat pe un admirabil loc 10.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo