Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză mare în sprintul de la Hochfilzen. Cum au încheiat reprezentanții României

Andrei Nicolae

Actualizat 10/12/2021 la 17:00 GMT+2

Germanul Johannes Kuehn a câştigat, vineri, proba de sprint 10 km din cadrul concursului de biatlon de la Hochfilzen (Austria), a treia etapă a Cupei Mondiale 2021/22. Dintre români, doar Cornel Puchianu a prins proba de pursuit de sâmbătă.

Johannes Kuehn | Biathlon | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

Cupa Mondială de biatlon a ajuns la Hochfilzen (Austria), iar vineri s-au desfășurat primele două probe din cele 6 care figurează în program, cele de sprint.
Și a început cu o mare surpriză în concursul masculin. Specialiștii așteptau o reacție a norvegianului Johannes Thingnes Boe, fără victorie în primele două etape, o confirmare a lui Sebastian Samuelsson sau o ieșire la rampă a unui alt sportiv din Norvegia ori Franța.
Cursa a fost câștigată însă de germanul Johannes Kuehn, 30 ani, care a tras 9 din 10 în poligon. La final, el și-a trecut în cont și prima victorie a carierei în Cupa Mondială.El i-a devansat pe suedezul Martin Ponsiluoma şi belarusul Anton Smolski.
picture

Germanul Johannes Kuehn a câştigat surprinzător proba de sprint 10 km de la Hochfilzen

Johannes Kuehn a adus prima victorie pentru Germania după o pauză de un an

La start au fost și doi biatloniști români, Cornel Puchianu, care a ocupat locul 46 și George Buta, clasat pe 104.
În clasamentul Cupei Mondiale, lider este norvegianul Vetle Sjastad Christiansen cu 178 puncte, urmat de suedezul Sebastian Samuelsson - 175 puncte şi Johannes Thingnes Boe - 154 puncte.
"Putem lupta pentru primii 10 și chiar pentru podium cu cei mai buni oameni ai noștri", a declarat selecționerul Germaniei, Mark Kirchner, la începutul săptămânii. Performanța lui Kuehn a depășit chiar așteptările. Germania a avut câțiva mari campioni în urmă cu ceva ani, dar norvegienii, francezii, suedezii au fost cei care au dominat la cel mai înalt nivel în ultima perioadă în Cupa Mondială.
Acesta a fost și prima victorie germană de la cea câștigată de Arnd Peiffer, retras între timp din activitate tot la Hochfilzen, pe 20 decembrie 2020.

Hanna Sola a câștigat cursa similară feminină

Concursul feminin a fost câștigat de Hanna Sola (Belarus), aflată la rândul ei la prima victorie a carierei. Ea mai avea un loc 3 la Oestersund, tot la sprint. Pe locurile următoare s-au situat Justine Braisaz-Bouchet (Franța) și Marte Olsbu Roiseland (Norvegia).
Ce două reprezentante ale României au încheiat în partea inferioară a ierarhiei. Anastasia Tolmacheva s-a clasat pe locul 70, iar Natalia Ushkina pe locul 92. Ambele au ratat câte 2 focuri în poligon.
Sâmbătă, la Hochfilzen este programat pursuitul masculin, cu Cornel Puchainu la start și ștafeta feminină. Echipa României este pe lista de start, alături de alte 23 de ștafete. Concursurile vor putea fi urmărite pe canalele Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo