Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Columbienii au depus memoriu la TAS în cazul boxerului considerat dezavantajat de arbitraj la Tokyo

Nicu Savin

Publicat 04/08/2021 la 20:31 GMT+3

Comitetul Olimpic din Columbia a depus un memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane, considerând că boxerul Yuberjen Martinez a fost dezavantajat clar de arbitri în partida cu niponul Ryomei Tanaka, din sferturile de finală ale cateogoriei muscă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ryomei Tanaka

Credit imagine: Eurosport

Boxul este printre sporturile care au generat de-a lungul timpului scandaluri uriașe din cauza arbitrajelor. Jocurile Olimpice de la Tokyo nu au reprezentat o excepție în acest sens, rezultatul duelului dintre columbianul Yuberjen Martinez și japonezul Ryomei Tanaka fiind considerat viciat de judecători.
Majoritatea specialiștilor din box au fost de părere că boxerul columbian a fost mult mai bun, dar niponul a fost declarat câștigător. Imaginile cu Tanaka părăsind sala într-un scaun cu rotile și vizibil afectat au întărit convingerile generale că Martinez ar fi trebuit să fie cel care să avanseze în semifinale.

Arbitrii partidei dintre Tanaka și Martinez vor fi judecați la TAS

Comitetul Olimpic Columbian a depus o contestație, însă comisiile de la Tokyo au păstrat rezultatul decis de cei 5 arbitri. Totuși, șefii sportului din țara sud-americană nu s-au împăcat cu ideea și își vor căuta în continuare dreptatea.
Aceștia au depus astăzi un memoriu la TAS, cel mai important tribunal din sportul mondial. Evident, rezultatul nu mai poate fi modificat, dar acțiunea îndreptată împotriva arbitrilor partidei de la Jocurile Olimpice s-ar putea lăsa cu urmări.
"Comitetului Olimpic Columbian dorește să informeze că a depus un memoriu în fața Curții de Arbitraj Sportiv (TAS) împotriva deciziei adoptate de judecătorii luptei dintre Yuberjen Martínez și Ryomei Tanaka.", a fost comunicatul emis de Comitetul Olimpic din Columbia, citat de Marca.
La această ediție a Jocurilor Olimpice au fost mai multe momente în care arbitrajele au fost aspru contestate când a venit vorba despre discipline sau partide în care au fost implicați sportivi din Japonia.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo