Jocurile Olimpice reprezintă visul oricărui sportiv, iar pentru majoritatea dintre ei simpla prezență la competiția supremă din sportul mondial este sărbătorită ca o mare victorie.
Dintre miile de sportivi care concurează la Jocurile Olimpice, doar o mică parte ajung să fie prezenți pe podiumurile de premiere, iar aceste momente sunt celebrate cu fast, indiferent de culoarea medaliilor obținute.
Nu a fost cazul lui Ben Whittaker, un boxer englez de 24 de ani care a pierdut finala la categoria semigrea, fiind învins la puncte de cubanezul Arlen Lopez. Whittaker a fost foarte dezamăgit de înfrângere, iar supărarea nu i-a trecut nici măcar când a urcat pe podium la festivitatea de premiere.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Cuba vs Australia - Boxing Men's Light – Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 07:50

Jocurile Olimpice: Cubanezul Arlen Lopez a câștigat aurul la categoria semigrea

Ben Whittaker a refuzat să-și pună la gât medalia de argint

La această ediție a Jocurilor Olimpice, sportivii își iau singuri medaliile de pe o tavă, decizie luată de organizatori pentru a reduce și mai mult riscurile de contaminare cu Covid-19. Doar că Whittaker nu și-a pus medalia la gât, așa cum fac toți sportivii, ci a băgat-o în buzunar.
Mai mult, pe toată durata festivității, boxerul englez a stat cu capul plecat și nu a privit către steagul Marii Britanii, fiind extrem de afectat. După intonarea imnului Cubei, Whittaker a fost cu greu convins să-și scoată medalia din buzunar și să o țină în mână în timpul fotografiilor, dar în continuare limbajul trupului său arăta dezamăgire, în timp ce ceilalți 3 boxeri prezenți pe podium (la box nu există finală mică, astfel că se acordă 2 medalii de bronz) erau foarte încântați.
La finalul ceremoniei, Whittaker a oferit explicații pentru gestul său, spunând că a procedat astfel deoarece el și-a dorit doar medalia de aur la Tokyo, iar un argint nu merită sărbătorit.
"Am pierdut aurul, nu am câștigat argintul, așa că pentru mine este un mare eșec. Nu voi sărbători argintul în acest moment, deși sunt sigur că peste ani voi privi înapoi și voi vedea ce am realizat.
La Jocurile Olimpice nu câștigi argint ... pierzi aur. De aceea am fost atât de emoționant. Nimeni nu se antrenează pentru argint sau bronz. M-am trezit în această dimineață crezând cu adevărat că a sosit timpul meu. Dar nu a fost să fie. Felicitări lui Arlen, este un mare boxer. Nu-mi rămâne decât să revin în sala de antrenament, să schimb unele lucruri, să mă pregătesc mai bine și să sper că data viitoare va fi rândul meu.", a declarat Ben Whittaker, citat de Daily Mail.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - United States vs Armenia - Boxing Men's Light – Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 07:39
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - China vs ROC - Boxing Women's Middle – Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 06:31