România va fi reprezentată în competiția de box de la Jocurile Olimpice de la Tokyo de doi sportivi, Cosmin Petre Gîrleanu, la categoria 52 de kg, și Maria Claudia Nechita, la categoria 57 de kg.
Președintele Federației Române de Box a comentat pentru Agerpres modul în care s-au desfășurat calificările pentru Tokyo în condițiile pandemiei de coronavirus și a vorbit despre așteptările pe care le are de la această competiție. Vasile Cîtea a spus că este momentul ca România să obțină din nou o medalie olimpică, după 17 ani de pauză.
"Ca orice oficial al unei federații cu sportivi la Jocurile Olimpice, îmi doresc o medalie. Nu contează culoarea, important este să readucem boxul în elita olimpică, pentru că din 2004 noi nu am mai câștigat o medalie la Jocurile Olimpice. A trecut prea mult timp, 17 ani e prea mult. Slavă Domnului că am reușit să calificăm doi sportivi la Tokyo, iar eu cred că există potențial să venim cu o medalie acasă.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Cuba vs Australia - Boxing Men's Light – Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 07:50
Fiecare sportiv care merge la Jocuri își dorește o medalie olimpică, iar noi ne dorim alături de ei același lucru. Personal, vreau ca ei să se prezinte foarte bine la concursul de la Tokyo și să arate că sunt niște sportivi valoroși. Iar dacă traseul este unul favorabil, pentru că este nevoie și de un pic de noroc aici, atunci mi-aș dori să se întoarcă și cu o medalie cât mai strălucitoare.

"Au șanse să ajungă sus în competițiile lor!"

E clar, când intri în competiție, intri cu gândul de a câștiga și de a veni cu cel mai bun rezultat acasă. Iar noi toți, de la sportivi, la antrenori și conducători de delegație, facem tot posibilul să realizăm acest obiectiv. Dacă sportivii vor fi sănătoși și lucrurile vor merge așa cum trebuie, atunci putem câștiga o medalie sau poate chiar două pentru România.
Amândoi au șanse să ajungă sus în categoriile lor, și Gîrleanu, și Nechita. În același timp, amândoi pot să se oprească în primul tur. La Jocurile Olimpice sunt prezenți cei mai buni sportivi ai lumii la momentul actual la fiecare categorie. Și, în aceste condiții, nu știi niciodată ce se poate întâmpla", a declarat Vasile Cîtea, care a adăugat că marele minus al competiției olimpice din această vară este absența spectatorilor, care le va da senzația sportivilor că nu sunt la un concurs oficial, afectându-le evoluțiile.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie, când naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - United States vs Armenia - Boxing Men's Light – Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 07:39
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - China vs ROC - Boxing Women's Middle – Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 06:31