Maria Claudia Nechita a devenit astăzi prima româncă din istorie care a obținut o victorie în competițiile de box de la Jocurile Olimpice. Sportiva a învins-o la puncte pe Ramla Ali, din Somalia, în optimile categoriei 52 de kg. După performanța reușită la Tokyo, românca a vorbit despre ceea ce a simțit în ring și despre ce își dorește să realizeze în continuare la această ediție a Jocurilor Olimpice.
Maria Claudia Nechita, în vârstă de 27 de ani, a spus că visul ei este acela de a obține o medalie, în acest moment simțindu-se capabilă să și-l îndeplinească în această vară.
"A fost primul meci și întotdeauna emoțiile sunt un pic mai mari. Dar cred că m-am impus în fiecare repriză și am câștigat net. Sunt fericită. Când urci în ring trebuie să fii hotărâtă, să ai atitudine.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Cuba vs Australia - Boxing Men's Light – Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 07:50
Planul de meci a fost să fac pressing, să câștig prima repriză, ca să intru în avantaj, să am o oarecare liniște. Să conduc lupta, nu să aștept! O cunoșteam pe adversara mea, a mai fost și la alte competiții cu ea în ring. Este vedetă la ea în Somalia, dar când te urci pe ring nu mai contează cine ești! Azi, cred că în ring vedeta am fost eu.
Un singur meci până la medalii, dar ce meci! Îmi doresc din tot sufletul o medalie, cred că pot să o obțin. Nu vreau să mă opresc încă. Doamne ajută să urc cât mai sus în această competiție", a declarat Maria Claudia Nechita, potrivit GSP.

Victorie uriașă pentru România! Maria Claudia Nechita, la un pas de medalii la Jocurile Olimpice

"O să ia medalie!"

În lupta pentru un loc în semifinalele competiției, Maria Claudia Nechita o va înfrunta pe japoneza Sena Irie, care a învins-o astăzi pe una dintre favoritele categoriei, tunisianca Kholoud Moulahi. După aflarea adversarei din sferturi, antrenorul româncei s-a arătat optimist.
"Stați liniștiți, nu vor fi probleme! Nechita e pregătită să bată pe oricine. Adversarele tari sunt pe partea cealaltă de tablou. Ăsta a fost norocul nostru. Nechita va face o figură frumoasă, așa cum ne dorim cu toții! O să ia medalie. E încununarea muncii, satisfacția mea după o viață de antrenorat să iau medalie la competiția supremă", a spus antrenorul Adrian Lăcătuș, conform sursei citate.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - United States vs Armenia - Boxing Men's Light – Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 07:39
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - China vs ROC - Boxing Women's Middle – Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 06:31