Canotajul românesc a revenit în această dimineață pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpic după o pauză de 12 ani. Ancuța Bodnar și Simona Radiș s-au impus în finala probei de dublu vâsle cu timpul de 6 minute, 41 de secunde și 3 sutimi, stabilind totodată și un nou record olimpic.
După această performanță, Simona Radiș, care a purtat drapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice alături de Robert Glință, a declarat că îi este greu să conștientizeze ceea ce a reușit alături de colega ei, cu care în 2019 a devenit vicecampioană mondială la Linz. Sportiva a vorbit și despre cum s-a desfășurat cursa din această dimineață, dar și despre ce s-a întâmplat imediat după ce fanii sportului din România au aflat de victoria lor.
"Simt fericire și eliberare, pentru că au fost doi ani în care am muncit enorm de mult și am reușit să aducem acest rezultat mult dorit de noi și de toată lumea. Această medalie este minunată, încă nu realizez ce s-a întâmplat, cred că mai am nevoie de câteva ore ca să îmi dau seama că da, noi am luat medalia de aur și mergem acasă cu ea. Suntem fericite.
Tokyo 2020
Canoe Sprint Men's Canoe Single 1000m Quarterfinal - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 05:30
Înainte de cursă, am vorbit una cu cealaltă, adevărul este că am avut emoții, pentru că în subconștient mereu apar gânduri mai negative, chiar dacă nu ar trebui. Am avut tăria să le gestionăm bine, am vorbit cu Ancuța și am spus să dăm până la finiș o lovitură în plus. Mereu împreună, orice s-ar întâmpla. Pentru că asta facem mereu și o facem bine.

Canotoarele, impresionate de susținerea românilor

A fost o cursă foarte grea, condițiile au fost destul de dificile, dar am reușit să gestionăm bine toată situația. Pe lângă faptul că am luat medalia de aur, am reușit să batem și recordul olimpic, care este încă un motiv de bucurie pentru noi. Pornim cu încredere de acum încolo, pentru că drumul nostru este abia la început.
Vom crește mai frumos decât am făcut-o până acum. Suntem puternice, dar vom deveni și mai puternice. Nu putem să spunem decât că avem încredere, că lucrurile vor decurge mult mai bine.
Cred că mulți români s-au trezit de dimineață, pentru că am primit o grămadă de mesaje și chiar și acum telefonul meu și al Ancuței bubuie de mesaje. Sunt foarte mulți oameni alături de noi și nu putem decât să le mulțumim. Pentru că acest lucru chiar contează, simțim energia pozitivă și primim încredere prin aceste încurajări. Chiar înainte de ora 03:00, mulți s-au trezit, pentru că primeam deja mesaje, deci ei au trăit cu sufletul", a spus Simona Radiș, potrivit Agerpres.

Jocurile Olimpice: Bodnar și Radiș au luat aurul olimpic la dublu vâsle feminin

Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Canoe Sprint Men's Kayak Four 500m Quarterfinal - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 05:23
Tokyo 2020
Canoe Sprint Women's Double 500m Quarterfinal - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 05:11