În această dimineață, pe lângă medalia de aur cucerită de Ancuța Bodnar și Simona Radiș în proba de dublu vâsle feminin, și barca de patru rame fără cârmaci s-a clasat pe podium. Echipajul format din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari a încheiat pe locul 2 cursa din finală, adjudecându-și medalia de argint.
După festivitatea de premiere, românii s-au arătat extrem de încântați de această performanță obținută în ciuda condițiilor meteo nefavorabile. Ștefan Berariu a declarat că medalia câștigată astăzi reprezintă o încunurare a muncii din ultimii ani.
"Această medalie olimpică de argint arată cât de mult am muncit, cât de mult ne-am dorit cu toții s-o obținem. Înseamnă foarte mult, motivație pentru Paris, unde sunt sigur că vom lupta pentru aur.
Tokyo 2020
Canoe Sprint Men's Canoe Single 1000m Quarterfinal - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 05:30
Cursa a fost una dificilă, din cauza vântului, a condițiilor meteo, dar pe noi ne-a avantajat vântul pentru că suntem mai ușori. Noi înainte de cursă nu prea vorbim, mai mult ne simțim, și știm când trebuie să atacăm pentru ca să luăm medalie. Mi-am dat seama după 200 de metri din cursă, că noi azi vom lua medalie.
Pe podium am simțit o bucurie foarte mare. Mă așteptam la medalie, dar cumva parcă nu îți vine să crezi după atâta muncă, efort și dorință, că reușești să obții așa ceva", a declarat Ștefan Berariu, potrivit Agerpres.

"Visul meu s-a îndeplinit!"

La rândul său, Mugurel Semciuc, component al bărcii de patru rame fără cârmaci, a vorbit despre cum a decurs pregătirea pentru această cursă și despre ceea ce simte în aceste momente, după ce a adus a doua medalie de argint pentru România la această ediție a Jocurilor Olimpice.
"A fost o cursă grea, pentru că în finală au fost cele mai puternice țări din lume. Noi ne-am făcut cursa noastră, pentru a obține cel mai bun loc și a lua o medalie la Jocurile Olimpice. Sentimentele pe care le trăiești când te vezi cu medalia sunt de nedescris. Simți o bucurie foarte mare, nu poți descrie acele momente de bucurie. Această medalie de argint înseamnă cinci ani de muncă, în care ne-am pregătit pentru aceste Jocuri Olimpice, în care am muncit foarte mult toți patru. S-a văzut meritul muncii noastre la această Olimpiadă. Visul meu s-a îndeplinit, îmi doream o medalie, nu conta ce medalie era, doar să fie medalie.
Noi am vorbit cum să ne facem cursa încă de acasă, să nu improvizăm, pentru că știam că putem obține o medalie după cum ne-am antrenat acasă. Noi facem mereu aceeași cursă. Luăm startul foarte rapid, ne menținem la 250 m, la jumătatea cursei, la 1.000 m, ne lansăm cu câteva lovituri cam 100 m, iar pe ultimii 250 m dai tot ce ai mai bun, ridici ritmul până te vezi cu medalia la gât.
După ce n-am prins finala din prima cursă, nu ne-am speriat că nu vom fi în finală. Ne-am mobilizat pentru a câștiga în recalificări, pentru a avea un culoar bun de start în finală, iar în finală ne-am propus să dăm tot ce avem mai bun pentru obținerea celui mai bun loc", a adăugat Mugurel Semciuc, conform aceleiași surse.

Jocurile Olimpice: Premiere - România a câștigat medalia de argint la canotaj, 4 rame masculin

Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Canoe Sprint Men's Kayak Four 500m Quarterfinal - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 05:23
Tokyo 2020
Canoe Sprint Women's Double 500m Quarterfinal - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 05:11