Canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au depus deja candidatura pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, după ce au făcut o adevărată demonstrație de forță într-una din cele trei serii de calificare în semifinale, la dublu vâsle
"Nu am fost chiar singure, am avut și adversare. Doar că am avut un timp mult mai bun decât ele, le-am devansat chiar din prima parte a cursei și am păstrat distanța până în final", a fost prima reacție a Simonei Radiș.

Jocurile Olimpice: Ancuța Bodnar și Simona Radiș, cel mai bun timp din seriile de la dublu vâsle

Tokyo 2020
Flori și covor roșu pentru olimpicii de la canotaj! Imagini de la revenirea din Tokyo
01/08/2021 LA 14:46
Cursă solitară s-a încheiat cu un avans de peste 30 de metri față de următoarea clasată, dar și cu un timp foarte bun. "Avem primul timp de calificare. Sperăm să demonstrăm aceeași valoare și în semifinală, poate cu un timp și mai bun", a punctat Ancuța Bodnar.

Simona Radiș: "Sperăm să mergem acasă cu cea mai frumoasă amintire"

După cum au arătat primele întreceri la dublu vâsle feminin, România se va lupta cu Olanda pentru medalia de aur în această probă. "Este cea mai mare dorință a noastră, pentru asta vom lupta în fiecare cursă și vom da totul. Într-adevăr, sperăm să mergem acasă cu cea mai frumoasă amintire", a declarat Simona Radiș.
Cele două reprezentante ale României au avut și un mesaj pentru fani după cursa câștigată în jurului orei 05:20: "Le transmitem fanilor să fie alături de noi în continuare. Să știe că pentru noi contează foarte mult susținerea pe care o primim. Le mulțumim pentru tot, să aibă încredere și să rămână cu noi până la capăt și încă o lovitură în plus".
În semifinale s-a calificat și echipajul masculin similar, compus din Ionuț Prundeanu și Marian Enache, care a ocupat locul 3 în serie. "A fost o cursă grea, dar frumoasă. Obiectivul nostru a fost să venim în primii 3, ca să prindem automat semifinala. Altfel, am fi avut o cursă în plus. Am sărit peste recalificări, astfel că avem două zile de relaxare, de antrenamente pentru semifinale", au declarat sportivii.
România este prezentă la Jocurile Olimpice cu 9 echipaje în întrecerile de canotaj.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Canotaj - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
30/07/2021 LA 13:14
Tokyo 2020
Elisabeta Lipă exultă după performanțele canotajului la Jocurile Olimpice: "Sunt de pe altă lume!"
30/07/2021 LA 06:50