Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari au cucerit medalia de argint la patru rame, o altă performanță de excepție pentru sportul românesc în general și pentru canotaj în mod special. Băieții au adus prima medalie olimpică în această probă.
De asemenea, echipajul tricolor a cucerit prima medalie în sectorul masculin după o pauză de 29 de ani. Deși nu au avut gabaritul adversarilor, fiind mai ușori, motiv pentru care vântul nu-i avantajează, cei patru magnifici din barca de patru rame au făcut o cursă memorabilă și au fost chiar foarte aproape de titlul olimpic.

Argint istoric pentru România, într-o cursă incredibilă: Marea Britanie și-a părăsit culoarul

Tokyo 2020
Flori și covor roșu pentru olimpicii de la canotaj! Imagini de la revenirea din Tokyo
01/08/2021 LA 14:46

Marius Băcăoanu: "Sunt foarte puternici din punct de vedere al caracterului"

Marius Băcăoanu, cel care se ocupă de barca de 4 rame masculin a României, a declarat pentru gsp.ro: "Am trăit de aproape am murit în timpul cursei! Emoții mari pentru mine, cel puțin de când au dat startul și până la finiș a fost un tremurat continuu. Nu m-a surprins rezultatul lor. Nu e primul concurs în care mergem progresiv mai bine de la cursă la cursă. Prima au greșit-o puțin, a doua a fost mai bună, iar azi eram convins că e ziua lor. Le-am și zis la ponton, când au plecat: Băieți, cu curaj, că astăzi scriem istorie!".
Antrenorul român le-a făcut apoi și o caracterizre celor patru tricolorori: "Sunt foarte puternici din punct de vedere al caracterului, deși fizic nu sunt excepționali pentru canotaj. Au o tărie de caracter și o ambiție ieșită din comun. Sunt foarte sensibili și foarte talentați".
Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari au cucerit a doua medalie a zilie pentru România, după aurul câștigat de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin.

Jocurile Olimpice: Bodnar și Radiș au luat aurul olimpic la dublu vâsle feminin

Antonio Colamonici, coordonator al loturilor naţionale de canotaj, a declarat: "Asta e România! E normal pentru România. Este un punct de plecare. Cu această cu atitudine, următoarea cursă va fi fantastică. Nu știu care va fi rezultatul, dar sigur va fi o cursă fantastică! Suntem o mare, mare, mare echipă! Cea mai puternică! Concursul va fi spectaculos Ce simt? Am văzut sportivi care zboară. Asta e misiunea mea, să îi învăț să zboare. Și merge bine. Simona și Ancuța au făcut un nou record olimpic, dar pentru mine e ceva obișnuit".
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Canotaj - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
30/07/2021 LA 13:14
Tokyo 2020
Elisabeta Lipă exultă după performanțele canotajului la Jocurile Olimpice: "Sunt de pe altă lume!"
30/07/2021 LA 06:50