Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cozmiuc și Tudosă, exuberanți după ce au cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice: "Suntem cei mai buni!"

Irina Aldea

Publicat 29/07/2021 la 05:11 GMT+3

Canotajul românesc a ajuns la trei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, fiind deja peste obiectivul cu care a plecat de la București, 1-2 clasări pe podium. Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au cucerit azi medalia de argint la dublu rame masculin.

Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă

Credit imagine: Getty Images

România a cucerit medaliile de argint în proba de dublu rame masculin, joi, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, datorită echipajului format din Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă. Românii au fost cronometraţi cu timpul de 6 min 16 sec 58/100, fiind devansaţi de fraţii croaţi Martin şi Valent Sinkovic, 6 min 15 sec 29/100, care au condus cursa de la un capăt la altul. Croaţii, campioni olimpici în 2016 la dublu vâsle, au două titluri mondiale la dublu rame, în 2018 şi 2019.
picture

Jocurile Olimpice, canotaj: Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă câștigă medalia de argint la dublu rame

Cozmiuc şi Tudosă au început mai slab cursa şi la 500 de metri erau pe ultimul loc, după care au început treptat-treptat să avanseze, au ajuns pe locul al treilea, iar la ultimele două puncte de control se aflau pe locul secund. De remarcat că românii au reuşit în semifinale cel mai bun timp al probei la Tokyo, 6 min 13 sec 51/100. Medaliile de bronz au revenit danezilor Frederic Vystavel şi Joachim Sutton (6:19.88).
picture

Steagul României, din nou la înălțime la Tokyo, după ce Cozmiuc și Tudosă au cucerit argintul

Cozmiuc și Tudosă, exuberanți după medalia de argint cucerită la Jocurile Olimpice

"E un vis devenit realitate, după un ciclu olimpic foarte lung, în care am învățat multe lucruri noi, în care m-am autodepășit. Au fost momente foarte grele în acest ciclu, dar le-am depășit cu brio. A fost stilul nostru, am tot încercat mereu să plecăm tare, dar se pare că asta e cel mai potrivit pentru pentru noi. Am recuperat pe parcurs, dar croații au profitat de avantajul din prima parte. Chiar au anunțat înainte de Olimpiadă că vor lăsa proba de două rame după acest concurs. Ne predau nouă ștafeta", a spus Ciprian Tudosă după cursa pentru argint pentru gsp.ro.
"O cursă excepțională. Mi-a plăcut foarte mult. Am reușit să creștem viteză de la lovitură la lovitură, dar frații Sinkovic ne-au ținut puțin sub control. În final s-a terminat cu bine. Suntem singurii care au reușit să îi bată în ultimii ani. Suntem foarte fericiți pentru parcursul nostru. Când mă gândesc la momentul în care am început, ce încredere sau ce speranțe aveam, ce rezultate... Practic nu erau. Până acum ne calificam cu greu, dar nu aveam nicio șansă pentru finala A. Acum nu doar că am intrat în finală, dar am luat și medalie. Trebuie să nu cedezi niciodată! Să lupți tot timpul pentru visul tău, fără regrete", a spus Marius Cozmiuc pentru aceeași sursă.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo