Canotajul românesc a ajuns la trei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, fiind deja peste obiectivul cu care a plecat de la București, 1-2 clasări pe podium. Cei doi sportivi au cucerit argintul la dublu rame.
Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au concurat în prima finală a zilei de joi, la dublu rame. După timpi obținuți în serii și semifinale, ei și-au depus candidatura pentru a fi pe podium la Tokyo. Bătălia lor a fost de la bun început cu frații Sinkovic. Martin și Valent, campioni olimpici în urmă cu 5 ani la dublu vâsle.
Tokyo 2020
Flori și covor roșu pentru olimpicii de la canotaj! Imagini de la revenirea din Tokyo
01/08/2021 LA 14:46

Imagine şocantă cu mâinile lui Ciprian Tudosă, înainte de Olimpiadă

Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc au stat 10 luni în cantonament pentru a reuşi să obţină o medalie la Jocurile Olimpice, iar în decembrie 2020, Tudosă a postat pe contul său de Instagram o fotografie cu mâinile sale, iar imaginea are un impact emoţional ridicat.
"Așa arată palmele mele după 24 km de vâslit. Dar… fotbalul este un sport mai interesant… mai „periculos”. Cum am făcut-o și până acum, alături de colegii mei din Loturile Olimpice de Canotaj Masculin și Felinin muncim pentru a duce România, acolo sus, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului", a postat Ciprian Tudosă în luna decembrie a anului 2020 pe rețelele de socializare.
CSA Steaua, clubul sportiv de care aparţine Tudosă, a ţinut să readucă fotografia în prim-plan şi să sublinieze munca din spatele performanţei obţinute de canotor: "Așa arată palmele unui canotor de aur, dupa 24 km de vâslit! ???? Ale cui sunt ele?! Ați ghicit… sunt ale lui Ciprian Tudosă! Suntem mândri de tine, Ciprian! Mulțumim pentru tot ceea ce faci și pentru că ne umpli sufletul de bucurie, de fiecare dată când urci pe podiumurile internaționale!", a fost mesajul postat de CSA Steaua.
Pentru proba de dublu rame masculin, acest rezultat a însemnat a treia medalie din istorie pentru România la Jocurile Olimpice.
Petru Iosub și Valer Toma au cucerit medalia de aur la Los Angeles 1984. Patru ani mai târziu, la Seul, Dănuț Dobre și Dragoș Neagu au terminat pe locul 2, astfel că au intrat în posesia medaliilor de argint.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfăşoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Canotaj - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
30/07/2021 LA 13:14
Tokyo 2020
Elisabeta Lipă exultă după performanțele canotajului la Jocurile Olimpice: "Sunt de pe altă lume!"
30/07/2021 LA 06:50