Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jocurile Olimpice | Elisabeta Lipă, după a treia medalie obținută la canotaj: "Un ochi râde şi altul plânge"

Irina Aldea

Publicat 29/07/2021 la 08:45 GMT+3

Canotajul românesc a ajuns la trei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, fiind deja peste obiectivul cu care a plecat de la București, 1-2 clasări pe podium.

Elisabeta Lipă

Credit imagine: Eurosport

România a cucerit medaliile de argint în proba de dublu rame masculin, joi, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, datorită echipajului format din Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă. Românii au fost cronometraţi cu timpul de 6 min 16 sec 58/100, fiind devansaţi de fraţii croaţi Martin şi Valent Sinkovic, 6 min 15 sec 29/100, care au condus cursa de la un capăt la altul. Croaţii, campioni olimpici în 2016 la dublu vâsle, au două titluri mondiale la dublu rame, în 2018 şi 2019.
picture

Jocurile Olimpice, canotaj: Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă câștigă medalia de argint la dublu rame

Cozmiuc şi Tudosă au început mai slab cursa şi la 500 de metri erau pe ultimul loc, după care au început treptat-treptat să avanseze, au ajuns pe locul al treilea, iar la ultimele două puncte de control se aflau pe locul secund. De remarcat că românii au reuşit în semifinale cel mai bun timp al probei la Tokyo, 6 min 13 sec 51/100. Medaliile de bronz au revenit danezilor Frederic Vystavel şi Joachim Sutton (6:19.88).
picture

Steagul României, din nou la înălțime la Tokyo, după ce Cozmiuc și Tudosă au cucerit argintul

Ce spune Elisabeta Lipă după a treia medalie obținută de sportivii de la canotaj la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Elisabeta Lipă, preşedinta FR de Canotaj, a descris cum a trăit cele două finale de canotaj în care au fost implicate echipaje româneşti, cu un ochi care râde pentru medalia de argint a lui Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc şi cu un ochi care plânge pentru Gianina Beleagă şi Ionela Cozmiuc, care au ratat podiumul.
"Aş caracteriza această zi ca foarte bună, dar aş zice aşa, că un ochi râde şi alt ochi plânge pentru echipa de dublu vâsle categorie uşoară. Nu meritau acest rezultat, dar totuşi vorbim de o finală la Jocurile Olimpice vorbim de un loc 6 şi întotdeauna istoria se scrie aici unde fiecare îşi doreşte să fie cel mai bun. În acelaşi timp mă bucur nespus pentru această echipă de băieţi care a confirmat la antrenament de antrenament şi nu mă raportez la anul trecut sau acum doi-trei ani.
Sportivii au muncit cinci ani pentru acest ciclu olimpic. Dar anul acesta, aceşti doi băieţi minunaţi, Cozmiuc şi Tudosă, nu au avut un antrenament lipsă. Asta spune câtă dorinţă au adunat în ei, ca să ajungă aici şi să dea tot ce au ei mai bun ca să cucerească o medalie în primul rând pentru ei şi să se simtă că sunt români şi să facă o ţară întreagă fericită", a declarat Elisabeta Lipă pentru Agerpres.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo