Pedeapsă aspră pentru sprinterul olandez de la Jumbo-Visma, în urma haosului provocat în august, în Turul Poloniei. Atunci, el și Jakobsen au rulat roată la roată câțiva zeci de metri, în lupta pentru victoria de etapă, apoi rutierul lui Jumbo-Visma a "pus" umărul mult peste limita regulamentului. Jakobsen a fost trimis în grilajele de protecție, suferind răni severe, în timp ce olandezul a câștigat cursa. Groenewegen, dezechilibrat, a căzut și el după ce a trecut linia de sosire, angrenând și alți rutieri în căzătură. Groenewegen a fost descalificat și ulterior nu a mai participat la vreo cursă.
Jumbo-Visma a hotărât să-l suspende pe Groenewegen temporar din circuit, până când Comitetul de Disciplină al UCI va lua o decizie definitivă în acest caz. Într-un comunicat oficial, echipa olandeză a condamnat gestul lui Dylan, pe care îl consideră inacceptabil.
"Echipa Jumbo-Visma încurajează fairplay-ul și respectarea regulilor. Prin gestul său, Dylan a încălcat o regulă sportivă, iar acest lucru este inacceptabil. Am hotărât ca Dylan să nu participe în vreo cursă până când Comitetul de Disciplină al UCI va anunța o decizie finală în acest sens", anunța formația olandeză acum 3 luni.
Turul Franței
Turul Franței 2022 | Fabio Jakobsen este protagonistul unei reveniri fabuloase!
03/07/2022 LA 06:41

Groenewegen, suspendat până în mai 2021

Acum, verdictul oficial în cazul lui Groenewegen a fost luat, anunță Wielerflits, deși UCI nu a confirmat încă informația.
Un comitet de arbitraj independent a decis ca olandezul să nu poată participa la competiții timp de 9 luni. Măsura e una retroactivă, în condițiile în care Groenewegen nu a mai participat din august la vreo cursă.
Ca atare, sprinterul olandez va putea reveni în competiții pe 6 mai 2021. În consecință, el va putea fi prezent la startul Giro, competiție care începe pe 8 mai. Jumbo va prefera probabil să îl ducă pe Dylan în Turul Italiei, în condițiile în care Turul Franței e obiectivul major al sezonului. E de așteptat ca în Le Tour olandezii să vină cu o echipă exclusiv centrată pe liderii săi, la fel ca anul acesta, astfel încât să nu rateze tricoul galben.
Turul Franței
Fabio Jakobsen a câștigat la sprint etapa a 2-a din Turul Franței! Van Aert, noul tricou galben
02/07/2022 LA 15:25
Turul Franței
Simon Yates nu va lua startul în Turul Franței! Groenewegen, susținere totală pentru sprinturi
24/06/2022 LA 14:12