Alexey Lutsenko s-a impus fără mari emoții în etapa a 6-a din Turul Franței 2020. Kazahul a câștigat din evadare, cu aproape un minut avans față de J.Herrada (Cofidis). În pluton favoriții s-au menajat în această etapă neatacându-se deloc între ei, deși cățărarea Col de la Lusette era o bună oportunitate.
Pe ultimele sute de metri, Julian Alaphilippe a încercat un atac, dar a fost prea târziu pentru a se mai face ecarturi considerabile între rutieri.
Adam Yates rămâne lider în clasamentul general, în timp ce Sam Bennett și-a mărit avansul în clasamentul pe puncte față de Peter Sagan, trecând înaintea slovacului la sprintul intermediar al etapei.
Turul Franței
Ben O'Connor, victorie fabuloasă în Turul Franței. A urcat pe 2 la general, cu o prestație uluitoare
04/07/2021 LA 15:51
Mâine va urma o etapă scurtă, de doar 168 de kilometri, și este de așteptat ca aceasta să se încheie la sprint, nefiind nici o dificultate importantă pe traseu.
https://i.eurosport.com/2020/09/03/2878611.jpg

Desfășurarea etapei a 7-a din Turul Franței 2020

Așa cum era de așteptat, la puțin timp după startul etapei s-a format o evadare, care s-a distanțat și la 5 minute de un pluton care a mers într-un ritm destul de lejer, până când Ineos a trecut la trenă și ecartul a început să scadă.
La intrarea pe Col de la Lusette (11,7 km la 7, 3%) evadarea formată din 6 rutieri (G.Van Avermaet (CCC), A.Lutsenko (Astana) J.Herrada (Cofidis), N.Roche (Sunweb), N.Powless (EF Pro Cycling) și D.Oss (Bora-Hansgrohe)) mai avea un avans de aproape 3 minute față de plutonul condus în continuare de rutierii de la Ineos, flancați din spate de cei de la Jumbo Visma și de purtătorul tricoului galben, Adam Yates.
După intrarea pe cea mai importantă cățărare a zilei oamenii din evadare au încercat să atace, iar A. Lutsenko a reușit să se distanțeze la jumătate de secundă în fața lui J.Herrada, în timp ce restul rutierilor din evadare au rămas îm urmă. Din pluton, Fabio Aru (UAE Team Emirates) a atacat, dar nu a reușit să se apropie prea mult de rutierii din frunte.
Lutsenko a ajuns primul în vârful cățărării Col de la Lusette, urmat de Herrada la 30 de secunde, în timp ce plutonul se afla la 3 minute în spate și era tot mai clar că victoria aparține evadării. Kazahul a continuat să-și mărească avansul față de Herrada pe măsură ce finish-ul se apropia, în timp ce plutonul era foarte numeros, ceea ce a fost un semn clar că acolo s-a mers într-un ritm scăzut.

Alexey Lutsenko (Astana) a reușit prima sa victorie din carieră în Turul Franței

Clasamentul etapei a 6-a din Turul FRanței 2020
Clasamentul general după etapa a 6-a din Turul FRanței 2020
https://i.eurosport.com/2020/09/03/2878634.jpg
Turul Franței
Gestul uriaș făcut de o fană în Turul Franței, după ce un rutier al Astanei a suferit o căzătură
04/07/2021 LA 10:17
Critérium du Dauphiné
Alexey Lutsenko a câștigat, total surprinzător, contratimpul din Criteriul Dauphine
02/06/2021 LA 15:12