Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gestul uriaș făcut de o fană în Turul Franței, după ce un rutier al Astanei a suferit o căzătură

Cristian Mihală

Actualizat 05/07/2021 la 08:18 GMT+3

Stefan de Bod a suferit ieri un accident, în timpul etapei a 8-a din Turul Franței. O spectatoare i-a adus imediat o pătură, pentru a nu suferi de frig.

Tour de France Stage 8: Stefan de Bod crash

Credit imagine: Eurosport

Runda a 8-a din Marea Buclă a fost câștigată de Dylan Teuns, iar Tadej Pogacar și-a pus la zid rivalii pentru tricoul galben. Prima etapă din Alpi a fost extrem de complicată și ca urmare a vremii, pluând pe toată distanța traseului.

Stefan de Bod, ajutor superb de la o spectatoare

Pe un asfalt ud, căzăturile sunt inevitabile, iar Stefan de Bod a fost protagonistul unui accident nedorit. În timp ce era verificat de medicii de la Astana, echipa sa, rutierul sud-african a avut parte de un gest superb din partea unei fane. Aceasta a mers repede la mașina sa și i-a adus ciclistului o pătură, pentru a nu suferi de frig. Hipotermia e extrem de comună în astfel de situații, ploaia și frigul având un efect teribil asupra unui organism încălzit de la efort.
"Iubim fanii ca ea. Doamna care mi-a adus ieri o pătură. Mai multe ca ea și mai puține "allez omi-opi", a scris Stefan de Bod pe Twitter, cu trimitere la mesajul ridicat de fana care l-a doborât pe Tony Martin.
Trimiterea lui De Bod e către femeia iresponsabilă care a provocat una dintre cele mai urâte căzături din istoria Turului Franței, în chiar etapa întâi. Aceasta a stat prea aproape de șosea, iar Tony Martin (Jumbo Visma) a izbit-o în plin. Germanul s-a prăbușit, iar aproape tot plutonul, care era compact în momentul respectiv, a fost implicat în căzătură, mai mulți rutieri având nevoie de îngrijiri medicale.
În ceea ce îl privește pe De Bod, acesta a putut continua cursa, după ce a fost îngrijit de medici, sosind în "grupetto", la peste 30 de minute de învingătorul Dylan Teuns.
În vârstă de 24 de ani, Stefan de Bod e la al doilea său mare tur, după ce anul trecut, când concura pentru Team Qhubeka, a participat la Vuelta. Fost campion al Africii de Sud atât în proba de șosea, cât și la contratimp, rutierul Astanei este în acest moment un gregario, fiind un locotenent important pentru Fuglsang. Din păcate pentru danez, acesta a fost o dezamăgire în Turul Franței 2021, omul de general pentru echipa din Kazakhstan devenind Alexey Lutsenko (puncheur la bază, acesta e în forma vieții: a venit pe doi la general în Dauphine, iar acum e pe locul trei, în Turul Franței).
Etapa de azi din Turul Franței (în direct pe Eurosport 1, de la ora 14:00) se anunță una teribil de grea pentru rutieri. După ecarturile enorme de ieri, duminică plutonul trebuie să treacă peste 5 cățărări, două de categoria întâi și una de categorie specială. Finalul e pe Montee de Tignes, ascensiune de 21 de kilometri, cu o pantă medie de 5,6%.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo