Francezul Arnaud Demare a reușit a 2-a victorie în această ediție din Turul Italiei, după ce s-a impus la fhoto-finish în etapa a 4-a. Astăzi a câștigat fără probleme la sprint, la capătul unei etape în care, în mod normal, rutieri de profilul său nu ar fi trebuit să ajungă să lupte pentru victorie.
Pe ultima cățărare a zilei vântul a bătut puternic din față, astfel că ritmul din fruntea cursei a fost unul destul de scăzut. Ca atare, Arnaud Demare nu a putut fi îndepărtat și a ajuns să sprinteze, câștigând de o manieră impresionantă o etapă care era mult mai potrivită puncheurilor.
Astfel, Demare mai adaugă o victorie în palmaresul excelent din acest sezon, ajungând la 12 succese, fiind de departe cel mai bun rutier din acest punct de vedere. Pe lângă cele 2 succese din Giro, francezul a mai câștigat clasica Milano-Torino, 2 etape și clasamentul general în Turul Valoniei, o etapă în turul Luxemburgului, dar a devenit și pentru a 3-a oară campion al Franței pe șosea.
Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22
Prin această victorie, Demare preia și tricoul cyclame de la Peter Sagan, care a terminat pe un dezamăgitor loc 8, deși echipa sa a muncit din greu și astăzi în speranța că slovacul va trece primul linia de sosire.
"Este extraordinar! A fost o pantă atât de abruptă, care nu credeam că se mai termină, apoi a venit o ușoară coborâre și mi-am revenit. A fost un sprint foarte greu, nu eram sigur înainte de etapă că ne vom descurca. Am câștigat deja 2 etape aici, iar de acum tot ce va veni, va fi un cadou în plus. Mâine e o cursă care din nou ni se potrivește, să sperăm că echipa va reuși să mă țină acolo și să lupt din nou pentru victorie.", a declarat Demare la finalul etapei.

Desfășurarea etapei a 6-a din Giro 2020

Imediat după startul real al etapei s-a format o evadare din 4 rutieri: James Whelan (EF Pro Cycling), Marco Frapporti (Vini Zabu-KTM), Mattia Bais (Androni) and Filippo Zana (Bardiani).
Cum niciunul dintre cei 4 atacanți nu era la mai puțin de 50 de minute de tricoul roz, aceștia au fost lăsați să se distanțeze, fără ca vreo echipă din pluton să opună vreo rezistență.
La intrarea în ultimii 100 de kilometri, evadarea avea un avans de peste 9 minute și nicio echipă nu dădea semne că vrea să ducă o trenă serioasă. Asta până când cei de la Bora s-au hătărât să treacă în față și avansul a început să scadă simțitor.
Așa cum era de așteptat, evadarea nu a avut nici o șansă, iar ultimul supraviețuitor, James Whelan, a fost prins cu aproximativ 15 kilometri înainte de finish. Pe Millota, ultima cățărare a zilei, plutonul a rămas compact, astfel că totul s-a decis la sprint, acolo unde Arnaud Demare și-a demonstrat superioritatea, câștigând lejer în fața lui Michael Matthews și Fabio Felline.
Joao Almeida rămâne lider la general, chiar dacă a fost implicat astăzi într-o căzătură. Portughezul a prins repede plutonul și are toate șansele să rămână îmbrăcat în roz, cel puțin până după etapa de duminică.
Mâine urmează o etapă foarte ușoară, de numai 143 de kilometri, între Matera și Brindisi, una ideală pentru o nouă luptă parte în parte a sprinterilor pentru victorie.

Clasamentul etapei a 6-a din Giro 2020

https://i.eurosport.com/2020/10/08/2910191.jpg
Ciclism
Julian Alaphilippe, campion mondial și în 2021! Francezul și-a surclasat rivalii, în Flandra
26/09/2021 LA 14:46
Turul Spaniei
Fabio Jakobsen, victorie uriașă în etapa a 4-a din Vuelta! Olandezul s-a impus categoric la sprint
17/08/2021 LA 15:44