Demare a rezistat foarte bine în etapa de astăzi, care nu părea să i se potrivească, având 7 cățărări repertoriate. Francezul s-a chinuit pe ultima cățărare a traseului, Cote de Beffe (1,6 km cu o pantă medie de 8,7%), situată cu 8,5 kilometri înainte de final, dar apoi a fost adus în pluton de coechipierii săi la intrarea în ultimul kilometru și s-a impus clar la sprintul final aflat într-o ușoară urcare.

Formă excelentă pentru Arnaud Demare

Ciclism
Julian Alaphilippe, campion mondial și în 2021! Francezul și-a surclasat rivalii, în Flandra
26/09/2021 LA 14:46
Francezul de la Groupama-FDJ a fost pe podium în toate cele 4 etape din Turul Valoniei, câștigând 2 dintre ele, demonstrând că este într-o formă excelentă, după ce s-a impus în urmă cu 2 săptămâni și în clasica Milano-Torino.
În etapa de astăzi, Philippe Gilbert (Lotto Soudal) a sosit pe locul 2, iar Greg Van Avermaet (CCC Team) a ocupat ultima treaptă a podiumului, care a obținut astfel și locul 2 în clasamentul general.
Demare a bifat astfel cea de-a 65-a victorie a carierei și pornește cu un moral foarte ridicat la Campionatele Naționale ale Franței, care vor avea loc la finalul săptămânii. Deși traseul din acest an este potrivit mai degrabă puncheur-ilor, Demare a demonstrat chiar astăzi că se descurcă de minune pe dealuri și ar putea avea o șansă de a-și trece în palmares al 3-lea titlu de campion al Franței.
După Campionatele Naționale, următorul obiectiv major al rutierului francez va fi Giro D'Italia, competiție care va începe pe 3 octombrie.
Turul Spaniei
Fabio Jakobsen, victorie uriașă în etapa a 4-a din Vuelta! Olandezul s-a impus categoric la sprint
17/08/2021 LA 15:44
Vuelta a España
Vuelta 2021 | Cinci sprinteri de urmărit în ultimul mare tur ciclist al sezonului
12/08/2021 LA 11:33